USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Раді пропонують дозволити звільняти від служби військових, у яких під час війни народилася третя дитина

18 Серпня 2022 12:26
Група народних депутатів зареєструвала законопроєкт, який передбачає ще одну можливість для демобілізації військових.

Парламентарі хочуть узаконити можливість звільнення від служби тих військових, у яких народилась третя дитина від початку повномасштабного вторгнення.

Проєкт № 7678, який передбачатиме зміни у законі «Про військовий обов’язок та військову службу» опублікували на сайті Верховної Ради 17 серпня, пише Українська правда.

Проте текст законопроєкту та пояснювальна записка наразі не опубліковані.

Одним зі співавторів документа є секретар комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко (фракція «Голос»).

«Наразі можливість не бути мобілізованими надана тим, хто вже виховує трьох дітей. Але якщо дитина народжується під час воєнного стану, то немає закону, що дозволяє звільнити людину від мобілізації. Ми хочемо передбачити таку можливість», – зазначив він у коментарі для «Інтерфакс-Україна».

Депутат додав, що також планують внести поправки щодо добровільної мобілізації багатодітних чоловіків.

«Тобто якщо під час мобілізації у військовослужбовця народилася третя дитина, то він матиме право на демобілізацію. Водночас, якщо він має бажання служити, то держава надасть таку можливість навіть з урахуванням наявності трьох дітей», – додав Костенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus