USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Раді пропонують провести наступні вибори за змішаною системою

20 Грудня 2021 15:44
У Верховній Раді зареєстрували законопроект № 6444 щодо проведення наступних виборів за змішаною (пропорційно-мажоритарною) системою. Документ вносить відповідні зміни до Виборчого кодексу, який передбачає пропорційну систему з відкритими списками.

Про це повідомляє Страна.

На сайті парламенту зазначено, що законопроект внесений у п’ятницю, 17 грудня, і того ж дня його передали на розгляд керівництву Ради.

Ініціаторами законопроекту є шість мажоритарників із групи «ЗА Майбутнє» – Сергій Мінько, Олександр Герега, Віктор М’ялик, Дмитро Лубинець, Ігор Молоток та Юрій Шаповалов.

Самого тексту законопроекту на сайті Ради ще немає.

Зазначимо, що влітку 2019 року Рада проголосувала за пропорційну систему з відкритими списками, тобто без мажоритарної складової. Тепер українці мають голосувати за двома списками - за номер партії, і за номер кандидата у партійному списку. Чим більше голосів отримує кандидат, тим вище його місце у партійному списку.
Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстрували законопроект № 6402, який передбачає можливість 16-річним українцям балотуватись на місцевих виборах. Ініціаторами документу стали 12 нардепів від «Голосу», «Слуги народу» та «Довіри».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 20 Грудня 2021 16:15
На що тільки не підуть фотографи і кухарки, щоб і далі отримувати конверти і вести Україну в пекло
12 Показати IP 20 Грудня 2021 16:38
це хтось обкурився? дітей в 16 років - в депутати, навіть місцеві? що воно тямить взагалі в сучасному світі? За законом особа до 18 років - д и т и н а !!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus