USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Верховній Раді скасували пленарні засідання через карантин, хочуть працювати дистанційно

17 Березня 2020 13:49
Верховна Рада скасувала всі свої пленарні засідання до 3 квітня у зв’язку з карантином через коронавірус в Україні. Такі положення містять постанови № 3218 та № 3224, ухвалені на позачерговому засіданні парламенту 17 березня.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Постанова № 3218 передбачає, що три наступні тижні, до 3 квітня, депутати працюватимуть у комітетах, комісіях, депутатських фракціях чи групах.

У постанові № 3224 йдеться, що голова Верховної Ради в разі ухвалення урядом рішення про продовження карантину в Україні може ухвалити рішення про продовження роботи парламенту в режимі роботи в комітетах, комісіях, депутатських фракціях та групах.

Також документ передбачає, що голова за пропозицією Погоджувальної ради депутатських фракцій може скликати пленарні засідання Верховної Ради для вирішення невідкладних питань, пов’язаних із ситуацією в Україні, та необхідністю прийняття у зв’язку з цим відповідних рішень.

У Верховній Раді України шукають юридичну модель роботи парламенту у дистанційному режимі через епідемію коронавірусу в Україні.

Про це заявив журналістам в кулуарах Ради голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія, повідомляє УНН.

«Ми зараз розробляємо законопроєкт, який дозволить в цьому режимі віддалено керувати і працювати. Такого не було, там є стаття Конституції, яка прямо говорить, що мають бути зібрані депутати прямо в парламенті. Але враховуючи такі обставини, ми шукаємо юридичну модель, яким чином на час виключно питань епідемії і по питаннях щодо протидії мати можливість працювати – чи це буде відеозв’язок, чи буде відеоголосування якесь», – сказав Арахамія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus