USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Раді замінили термін «інвалід» на «особу з інвалідністю»

3 Жовтня 2018 07:40
Верховна Рада ухвалила закон, який змінює термін «інвалід» на «особа з інвалідністю».

Про це повідомляє TheБабель.

За законопроект № 8358 проголосували 238 депутатів. Він замінює терміни «інвалід», «дитина-інвалід», «інвалід з дитинства», «інвалід війни» у всіх відмінках і числах словами «особа з інвалідністю», «дитина з інвалідністю», «людина з інвалідністю з дитинства» і «людина з інвалідністю внаслідок війни».

У пояснювальній записці до законопроекту автори зазначили, що термін «особа з інвалідністю» є більш коректним, прийнятним і недискримінаційним та наголошує на тому, що людина є особистістю, а не підкреслює її інвалідність.

Як повідомлялося, 29 вересня в Києві відбувся марш за права людей з інвалідністю. На нього зі всієї України з'їхалися близько 3 тис. учасників. Марш було присвячено 10-річчю ратифікації Конвенції ООН з прав людей з інвалідністю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
sv Показати IP 3 Жовтня 2018 08:27
Оце так-так, це перейменування дууууже на часі. Ніхто не подумав, скільки документів треба буде переробити, щоб внести зміни? Кожен пук Верховної Ради для країни віддає землетрусом. Може краще цим людям спочатку забезпечити достойне життя, бо вони реально не можуть заробити так, як здорові, а вже як їх назвуть - яка різниця?
Реаліст Показати IP 3 Жовтня 2018 08:40
Що рада, що дурдом - також різниці немає.
))) Показати IP 3 Жовтня 2018 10:04
надпотужний закон....після цього багато українцям жити стане легше....а більшість навіть з заробітків вернуться

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus