USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У рамках туру до Луцька приїде одеський гурт «DukeTime»

6 Березня 2016 18:00
Подорожуючи з концертною програмою містами України, до Луцька завітає одеський гурт «DukeTime», учасники якого виконують пісні в стилі «acapella». Більше двох десятків квитків артисти віддали волонтерам, аби ті подарували їх бійцям АТО та родинам загиблих воїнів.

Напередодні концерту, учасники гурту побували в місті проїздом і для Інформаційного агентства Волинські Новини розповіли про себе та майбутній захід.

Нагадаємо, одеський чоловічий секстет «DukeTime» у Луцьку вже не вперше. Торік лучани під час концерту мали змогу послухати гурт, учасники якого, до слова, уже підкорили сцени Європи.

Найголовніша музична особливість колективу – це те, що «DukeTime» абсолютно всі твори виконує в стилі «acapella» (іншими словами, група завжди працює «вживу» і не використовує жодних музичних інструментів, окрім людського голосу). В репертуар гурту входять обробки музичних творів у найрізноманітніших жанрах, виконуваних більше, ніж на десяти мовах. Це і пісні народів світу, і класичні академічні твори, джазові стандарти і світові шлягери популярної музики, рок-хіти, вітчизняні естрадні пісні, відомі танцювальні мелодії і багато іншого. Окремо стоять авторські твори, на деякі з яких відзняті кліпи.

Один з учасників гурту Григорій розповів, що тур українськими містами розпочинається вже завтра. Так, 7 березня тур стартує в Житомирі, потім буде місто Рівне, а 9-го березня, вони завітають в Луцьк. Уже 11 березня запланований концерт у Вінниця, потім чекатимуть слухачів у Одесі, Херсон. Сподіваються одесити цього разу підкорити столицю.

«Минулого року також весною ми приїжджали до Луцька, тепер приїхали ще раз, обновили програму. Ми працюємо «acapella», не використовуємо музичних інструментів, але використовуємо різні пристрої, які дозволяють прикрасити музичну тканину наших творів. Донедавна нас було шестеро, тепер у складі гурту оновлення і нас уже семеро. В гурті з’явився новий учасник, він не зовсім вокаліст, а бітбоксер. Раніше ми записували бітбокс на студії і працювали під свій «мінус». А тепер у нас змінилося звучання, адже нова людина додає своїх барв у звучання. Ми додали до програми нові твори, будуть ті, які люди ще не чули», – обіцяє вокаліст.
До слова, всі учасники гурту – колишні однокурсники. Всі вони мають ступінь магістра з академічного вокалу. Так сталося, що любов до музики уже не перший рік їх об’єднує. Спершу, каже Григорій, вони виступали в себе, в Одесі, потім, в ближніх містах, приміром, Херсоні. Згодом вирішили познайомити зі своєю творчістю ширше коло людей.

На жаль, вийшло, так що події в країні внесли свої корективи.

«Навесні 2014 року ми планували більш масштабний тур, але розпочалися військові дії, стало доволі складно в той час. Говорити в такий час про розваги не приходиться. Але ми вирішили, що в такий складний час потрібно підтримувати людей, показати їм інший бік, щоб люди зрозуміли, що життя триває, не спиняється. На жаль, сьогодні люди в нас постійно перебувають під гнітом інформації, емоцій. Тож ми вирішили спробувати дати людям через нашу творчість таку своєрідну віддушину. І ми це робимо й зараз», - пояснює Григорій.

До слова, учасники гурту постійно підтримують волонтерський рух, вони не раз давали концерти в госпіталях.

«Звичайно, не можна в медзакладі зробити концерт, який ти хочеш. Але ми вже там виступали, враховуючи специфіку закладу. Адже треба розуміти, що кожна вібрація для хлопців, які лежать на розтяжках - це біль і там не можна шуміти», - розповідає інший учасник гурту Ігор.
Власне, такі концерти – це прояв громадянської позиції учасників гуртуу. До прикладу, більше 20 квитків на концерт, який відбудеться в Луцьку, вони вирішили через волонтерів передати родинам загиблих бійців АТО та пораненим. Адже прекрасно розуміють, що Волинь – одна з областей, яка понесла важкі втрати у бойових зіткненнях.

А минулого мисяця хлопці відгукнулися на прохання швейцарського фонду «24help», який очолює Ірина фон Бург. Тоді вони виступали в Італії, але витратили свої вихідні не на розваги, а на те, щоб зібрати гуманітарну допомогу і доправити її на Україну.

«В Італії в нас було 2 вільних дні, і ми могли обрати, чи поїхати на екскурсію чи допомогти Україні. В нас немає значних коштів, але в нас є наша творчість – це те, чим можна ділитися. Ми допомогли зібрати в Україну 4 машини: в Луцьк, Житомир і Київ. Вся ця допомога була передана для госпіталю, для хлопців з АТО, для дітей, жінок загиблих воїнів. Це був чисто наш громадянський поклик», - пояснює Ігор.

На той концерт в німецькомовній частині Швейцарії приїхали з усіх куточків країни, прибули навіть французи й італійці. Як результат – майже 20 тонн гуманітарного вантажу в лютому цього року приїхало до Луцька, куратором цієї передачі стали ГО «Автомайдан України» разом з благодійним фондом «Плече».

Окрім таких заходів, учасники гурту, не афішуючи на публіку, не раз допомагали волонтерам.

Власне, почути гурт «DukeTime», до складу якого входять бас, три баритони, два тенори та бітбоксер, лучани і лучанки зможуть 9 березня в Палаці культури міста під час концерту, який розпочнеться о 19:00.

Спілкувалася Юлія Малєєва
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus