USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Ратнівському районі висадили три гектари лісу

16 Березня 2017 13:03
Близько 3 гектарів лісових культур створили працівники райдержадміністрації, районної ради та члени учнівських лісництв на Ратнівщині.

Акція «Майбутнє лісу у твоїх руках» стартувала у ДП «Ратнівське ЛМГ». У ній взяли участь працівники Ратнівських районної ради та районної державної адміністрації, члени Ратнівського та Кортеліського шкільних лісництв. Загалом понад сімдесят людей цього дня створили близько 3 гектарів лісових культур у 22 та 66 кварталах Жиричівського лісництва.

Про це повідомили у прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Директор ДП «Ратнівське ЛМГ» Микола Мельник розповів про Всеукраїнську акцію, її значення для країни, плани лісогосподарства з лісовідновлення, господарські клопоти, а лісничий Жиричівського лісництва Василь Дуда проінструктував, як безпечно орудувати мечем Колесова та правильно садити сіянці сосни, берези та чагарникових порід спіреї та аморфи.

Допомагали, консультували і контролювали процес посадки особисто директор ДП «Ратнівське ЛМГ» Микола Мельник, лісничий Жиричівського лісництва Василь Дуда, майстри лісу Іван Дуда та Андрій Максимук.

Керівник Кортеліського учнівського лісництва Святослав Дордюк розповів, що їх лісництво налічує 32 юних лісівники. Цьогоріч вони заготувли 300 кг шишок, 2 кг насіння спіреї, виготовили 100 шпаківень, провели свято зустрічі птахів, разом із депутатами взяли участь в акції «Чисті ліси», почали озеленювати шкільне подвір’я. І всі дуже хотіли потрапити на цю акцію, аби посадили новий ліс, а ще познайомитися зі своїми ровесниками з Ратнівського учнівського лісництва. Та потрапити на зелену толоку району змогло лише 14 юних лісівників.

Ратнівське учнівське лісництво нараховує 20 юних лісівників. Приїхали на акцію майже у повному складі. Керівник лісництва Людмила Філіпчук зізнається, що дітям дуже подобаються їх заняття, особливо ж практичні. Цього року вони вже побували у Поступельському лісництві, взяли участь в акціях «Допоможемо звірам перезимувати» та «Годівничка». Юні лісівники також стали переможцями конкурсу «Юних лісових рейнджерів». Дехто із хлопців, як дев’ятикласник Юрій Гайдучик, вже визначився з майбутньою професією і вирушить після закінчення школи на навчання до Шацького лісового коледжу імені Валентина Сулька.

Варто зазначити, що обидва ратнівські лісогосподарські підприємства – ДП «Ратнівське ЛМГ» та ДП «СЛАП «Ратнеагроліс» – це і сплачені податки, і робочі місця, і серйозні благодійні програми на місцях. На цьому наголошували присутні на акції представники влади.

– 60 відсотків території Ратнівщини – це ліси, – зазначає перший заступник голови Ратнівської райдержадміністрації Євген Савлук. – Вони відіграють надзвичайно важливу роль для наших людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
луцький Показати IP 16 Березня 2017 13:51
непонятні халати чи шо то таке бо важко розібратись. може то спец форма для посадки дерев?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus