USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У районі на Волині, де виявили сказ, вакцинують корів, собак та котів

5 Жовтня 2021 21:44
У селі Голоби та Дарівка Ковельського району вакцинують домашніх тварин від сказу.

Про це розповів начальник Ковельської районної лікарні ветмедицини Сергій Пасочник, йдеться у сюжеті Суспільного.

26 вересня у трьох волинських селах Ковельського району – Мирин, Кривлин і Рудка-Миринська – оголосили карантин на два місяці через виявлений сказ у теляти.

«Тварин у цих селах уже провакцинували. Тут щепили 46 голів великої рогатої худоби, 23 голів дрібної рогатої худоби, 28 коней, 106 собак та 11 котів», – каже начальник Ковельської районної лікарні ветмедицини Сергій Пасочник. Ці три населені пункти оголошені неблагополучними.

Нині від сказу вакцинують тварин у сусідніх селах Голоби та Дарівка.

Жителька селища Голоби Марія Криса почула про сказ тварини у сусідньому населеному пункті та принесла на вакцинацію свого кота на прізвисько Стів. Жінка каже, що вакцинація безкоштовна. Домашнього улюбленця від сказу щеплює щороку.
Житель села Дарівка Микола Климовець провакцинував домашніх собак та котів, а ще кобилу, яка пасеться на пасовищі. Каже, що тварина може бути у потенційні небезпеці. «Колись лисяча шкура була дорога, то лис відстрілювали. А зараз ніхто їх не стріляє, а коник на паші ходить і лиси ходять, можуть до коника підійти і вкусити. Вакцинація – це поміч для тварини», – вважає чоловік.
На Волині, зі слів заступника керівника профільного управління Держпродспоживслужби в області Сергія Войтюка, цього року виявили 14 випадків захворювання різних видів тварин на сказ.

Як повідомляли, в області планують використати 431 тисячі приманок для пероральної імунізації лисиць. Приманка має вигляд брикета темного кольору. Всередині брикета – капсула з вакциною, яку має розкусити тварина і таким чином вакцинуватися. Приманки розкидатимуть на місцевостях, де живуть лисиці.

З метою оцінки ефективності вакцинації через місяць після закінчення буде проведений відстріл майже 700 лисиць для дослідження у лабораторіях на наявність вірусу сказу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 6 Жовтня 2021 06:22
А на клоунів вакцина діє?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus