USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У реабілітаційному центрі для бійців АТО у Луцьку обладнають новий кабінет

22 Червня 2016 18:29
Реабілітаційний центр для учасників АТО на базі обласного госпіталю для ветеранів війни функціонує впродовж 2 років. Тут відбувається реабілітація як у фізичному, так і в психологічному напрямках. Головне завдання центру – допомогти військовослужбовцям адаптуватися до життя після демобілізації.

До співпраці з медиками активно долучився Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». Торік у рамках програми допомоги учасникам бойових дій на сході, Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» виділив близько 250 тисяч гривень на обладнання реабілітаційного центру в обласному госпіталі для ветеранів війни. За час Антитерористичної операції заклад зміг прийняти для відновлення 806 демобілізованих бійців.
Про це повідомляють у прес-службі Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Лімфопресотерапія – це особливий вид масажу тіла, який поліпшує кровообіг у кінцівках та допомагає відновлюватися після навантажень. У деяких бійців багато осколкових поранень, тому терапія повинна бути дуже обережною.

Особливості лімфопресотерапії добре відомі військовослужбовцю Володимиру Стаднику із Володимира-Волинського. Чоловік проходить лікування в обласному госпіталі для ветеранів війни уже вп’яте. Він каже, що в середньому лікується чотири рази на рік. Через 2-3 місяці після процедур біль повертається і Володимир змушений знову лягати в госпіталь на лікування. До речі, апарат, який допомагає бійцю відновити сили, придбали за кошти Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».
«Це був мінометний обстріл. І так вийшло, що вогонь був спереду і ззаду, – пригадує вже інший військовослужбовець – Максим, який був поранений під Савур-Могилою, а зараз теж проходить лікування у госпіталі. – Осколки дають про себе знати. Ті, що могли, то дістали. А інші – нема сенсу. Ніхто не дає 100 відсотків, що нога буде функціонувати».
Завідувачка фізіотерапевтичним відділенням Тетяна Гладишко каже, що фізіотерапія – один із найважливіших напрямків у реабілітації, оскільки ефект від процедур очевидний.
«До нас приїздили різні бійці. Були і в колясках, і на милицях, і з психологічними травмами. Багатьом з них реабілітація принесла неабиякий успіх», – додає Тетяна Гладишко.

Виконавчий директор Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Орест Маховський розповідає, що у 2015 році Фонд придбав чотири новітні апарати для фізіотерапії та допоміг із ремонтом необхідних приладів. Цього ж місяця у планах обладнати ще один кабінет. Перший крок – оргтехніка для ефективного зберігання та обробки даних.
Також Фонд забезпечує перевезення військовослужбовців із госпіталю до басейну, спорткомплексу Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки та спортивно-розважального комплексу «Адреналін-сіті».

Окрім цього, Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» реалізує власні проекти – «Зігрій душу» та сімейна психологічна реабілітація – спрямовані на підтримку демобілізованих військовослужбовців. Адже бійці, які ризикували життям, повернувшись з передової, в жодному разі не повинні лишатися сам-на-сам зі своїми проблемами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus