USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

У ресторані на Волині, в якому отруїлися гості на весіллі, чекають результатів перевірки

2 Серпня 2018 15:11
У ресторані «Садиба на джерелах», що у Ківерцівському районі на Волині, у якому отруїлися на весіллі близько 30 людей, прокоментували ситуацію, інформує Твій портал.

Нагадаємо, після весілля 28 липня близько 30 запрошених на святкування людей отримали різного ступеня отруєння. Частину з них госпіталізували в інфекційну лікарню в Луцьку. У кількох із весілян уже офіційно підтвердили діагноз – сальмонельоз. Серед гостей, які отруїлися, – сім громадян Швеції.

ЧИТАТИ ЩЕ: СОЛОДОЩІ ЧИ ОЛІВ'Є: ЧИМ ОТРУЇЛИСЯ ГОСТІ НА ВЕСІЛЛІ ПОБЛИЗУ ЛУЦЬКА?

Власне, після виходу матеріалу директор «Садиби на джерелах», яка навідріз відмовлялася розмовляти з нареченою Вікторією Педерсен щодо інциденту, сама зателефонувала їй та висловила свою позицію. Жінка представилася Світланою:

– Наразі ми чекаємо усіх результатів аналізів, і якщо нашу вину доведуть, то ми все відшкодуємо. Але, перш за все, ми мусимо дочекатися результатів усіх перевірок.

Також вона додала, що ця ситуація їй надзвичайно неприємна. Вона дуже виснажилася через усі перевірки, які відбуваються в закладі, адже репутація ресторану – під серйозною загрозою.

– Зараз у нас роблять аналізи дві незалежні лабораторії. Нас перевіряють з усіх сторін. Як тільки я матиму на руках усі результати, одразу вам зателефоную і ми зустрінемось: я, ви і адміністратор. Для мене є дуже важливою репутація ресторану, – завершила розмову керівниця.

На весіллі також були присутні 20 громадян Швеції. Сімом із них святкування теж «вийшло боком». Вони досі лікуються і приймають антибіотики.
– Щодня телефоную друзям у Швецію і запитую про їхній стан, – каже наречений Йорген Педерсен. – Вони все ще жаліються на болі в животі, підвищену температуру. Вони не госпіталізувалися, але лікуються медикаментозно. Я дуже надіюся, що власник ресторану компенсує витрати потерпілим українцям. Я і мої друзі, приміром, не маємо проблем із фінансами. А тут лікування недешеве, а заробітки у людей – низькі. Чоловік 1 серпня зустрівся в центрі міста з представниками ЗМІ і привселюдно прокоментував прикрий інцидент, який трапився на їхньому весіллі.
Наразі сім людей, одна з яких – дитина, досі перебувають на лікуванні в інфекційній лікарні в Луцьку.

Головний лікар Волинської обласної інфекційної лікарні Роман Морочковський підтвердив інформацію, що діагноз «сальмонельоз» поставили двом госпіталізованим весілянам.

– Загалом такі аналізи робляться три дні, тому інші результати будемо мати вже сьогодні. Але якщо є висів з джерела в одного-двох, то в інших, відповідно, це також підтвердиться. Є таке поняття, як клініко-епідеміологічний діагноз, тобто з одного джерела надходять пори, якщо в декількох виявили, то, ймовірно, в інших та ж сама інфекція. Наразі стан хворих значно покращився», – зазначив медик.
Власне, сальмонельоз є гострим інфекційним захворюванням, яке провокується впливом бактерій Salmonella, що і визначає його назву. Сальмонельоз в основному передається з продуктів харчування, інфікованих сальмонелами, а також через забруднену воду. Прояви захворювання: інтоксикація і зневоднення.

Основним способом зараження сальмонельозом, як наголошує Роман Морочковський, є вживання інфікованого курячого м’яса і яєць, які не пройшли або ж недостатньо пройшли термічну обробку, молочної продукції, ковбас тощо.

Наслідки сальмонельозу можуть бути дуже серйозними. Найчастіше вони виникають при септичних формах. Захворювання здатне вплинути на роботу нирок, серця. Сальмонельоз згубно діє на мікрофлору кишечника, може розвиватися дисбактеріоз. При відсутності повноцінного лікування хвороба може ускладнитися абсцесом органів і перитонітом.

Санепідеміологи уже взяли проби їжі з ресторану, де відбувався бенкет. Тепер усі сторони конфлікту з нетерпінням чекають на результати лабораторного дослідження.

Окрім того, за фактом масового отруєння людей слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 Кримінального кодексу України.

Йдеться про порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням. Усі обставини інциденту правоохоронці ретельно встановлюють.

Триває досудове розслідування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Лучанан Показати IP 2 Серпня 2018 15:27
Створив маршрутчик аварійну ситуацію де не дай бог загинула людина - забрати ліцензію на перевезення на постійно... Потравили людей - закрити заклад і все.
123 Показати IP 2 Серпня 2018 15:43
Пан курчак порешает без проблем. то ж украИна...
Так Показати IP 2 Серпня 2018 15:47
де був сальмонельоз? в тому злощасному олів"є, до якого всі вчепились, в м"ясних нарізках, які явно ж не всі виготовлялись в ресторані,а всякі там ковбаси-шинки, як правило купуються окремо, в солодощах, при виготовленні яких використовують яйця, в брудних руках офіціантів, кухарів, прибиральниць,продавців чи приватних виготівельників солодощів і інших продуктів, які працють в себе на дому, що зараз чогось є дуже популярним, і про санітарні книжки, якийсь санітарний контроль і дотримання технологій приготування і саннорм навіть мова не йде. Дика, дика країна! ще й преред іншою країною опозорились(((
222 Показати IP 2 Серпня 2018 17:10
Я повністю згідний з "так". Ті що готують солодке вдома не мають ніяких санітарних книжок. Але ті що працюють в ресторанах та кафе хоч і мають книжки, насправді ніколи медогляд не проходять. Я маю безпосереднє відношення до ресторанів і знаю як робляться штампи в санітарні книжки. Збирає "уповноважена" особа книжки і по 200 гр. а через два дні всі задоволені "проходженням" медогляду. Ну а в даній ситуації я думаю виноватою "назначать" якраз ту людину що пекла солодке в дома. Ресторан має достатньо грошей зробити "правильну" експертизу і відбутися легким переляком
Так до 222 Показати IP 3 Серпня 2018 10:47
санітарні книжки (справжні, а не покупні) санітарний конроль, гігієнічні норми, дотримання технологій приготування - стосується не лише тих хто "на дому", а всіх, хто працює в сферах торгівлі, харчування, послуг і т.д. навіть прибиральниця в ресторані, магазині, школі - повинна мати справжню санкнижку і проходити медогляди. Так було і повинно бути, а не погрязли вже по вуха в корупції, бруді, г..вні, на якусь дику Африку перетворились((
Паціент Показати IP 2 Серпня 2018 19:18
Ііх лікує самий класний лікар Морочковський Роман. Це професіонал своєіі справи.Люди в надійних руках.Це ще благо,що в нас на Волині є такі лікарі!!Дякувати Богу ну і йому що він такий.Не переживайте поставить людей на ноги
оксана Показати IP 3 Серпня 2018 09:36
Так, Морочковський Руслан Семенович один з найкращих лікарів в Луцьку. Людина з великої букви. Я теж лежала в лікарні, він мене вів. Дуже допоміг, як би не він моя б дитина залишилась без мами. Шкода людей, які потрапили в таку ситуацію, бо це пережити важко, дуже тяжкі наслідки в здоров"ї від цієї інфекції.)))А біда, що в нас санстанція нікого не перевіряє. Ні супермаркети ні такі заклади, як ресторани і т.п.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus