USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У «Садибі на джерелах» відмовляють виплатити лучанці компенсацію за отруєння?

18 Січня 2019 18:22
«У нас таких коштів немає!», – так відповіла співвласниця відпочинкового комплексу «Садиба на джерелах» Іванна Кварцяна постраждалим від отруєння у стінах закладу відвідувачам, які прийшли за обіцяною грошовою компенсацією на лікування. Чи справді сума, трошки менша за 9 тисяч гривень, є такою непідйомною для елітного ресторану, співвласником якого є нардеп Сергій Мартиняк? Сумніваючись у неплатоспроможності власників ресторації, лучани вирішили звернутися за допомогою до засобів масової інформації.

Нагадаємо, після весілля 28 липня близько 30 запрошених на святкування людей отримали різного ступеня отруєння. Частину з них госпіталізували в інфекційну лікарню в Луцьку. У кількох весілян офіційно підтвердили діагноз – сальмонельоз. Серед гостей, які отруїлися, – сім громадян Швеції.

Окрім того, 5 серпня 2018 року у ресторані «Садиба на Джерелах» трапилося чергове отруєння відвідувачів. Знову під час святкування весілля, і знову – сальмонельоз. Тобто відпочинковий комплекс «приймав» весілля після того, як його «закрили».

За результатами лабораторних досліджень у харчоблоці ресторану «Садиба на джерелах» в одній пробі виявлено сальмонелу та бактерії групи кишкової палички, повідомляють у Волинському обласному лабораторному центрі.

Своєю чергою, готельно-ресторанний комплекс «Садиба на джерелах» вибачився перед гостями, які отруїлися на двох весіллях і пообіцяв відшкодувати збитки.

Неприємний «бонус» після весілля – сальмонельоз із ускладненнями

Після святкування весілля у елітному відпочинковому комплексі «Садиба на джерелах», що знаходиться у селі Ромашківка Волинської області, дружину Бориса Ольгу Цейко госпіталізували до Волинської обласної клінічної лікарні з діагнозом «сальмонельоз». Чи внаслідок неправильного лікування, чи через те, що, ймовірно, хворобу не вилікували повністю, у жінки виникло ускладнення.

Після виписки з медзакладу, стан здоров’я 28-річної Ольги «бажав кращого», тож вона була змушена звернутися за допомогою до лікарів із обласної лікарні та пройти усі необхідні обстеження.

«Довелося ще тричі здавати недешеві аналізи для лабораторних досліджень, а це все, як ви знаєте, чималі кошти. Мало того, що потравили нас у «Джерелах», так ще й опісля виходить, що «травили» ліками, зокрема, антибіотиками, які, як відомо, не надто добре впливають на організм людини. Ми збирали усі чеки задля повернення грошової компенсації, як і домовлялись з адміністрацією закладу. Тоді ще ми вели мову з адміністратором Світланою, яка по-людяному віднеслась до ситуації, що склалася. Періодично телефонувала з пропозицією віддати кошти за лікування. Однак, ми просили її зачекати, оскільки дружина ще продовжувала лікування, тому й точної суми витрат ми не знали», – розповідає чоловік постраждалої лучанки.

Він зазначив, що після святкування весілля на сальмонельоз захворіли його мама і дідусь, однак, у них хвороба минула без ускладнень.

«Варто зауважити, що всі витрачені на їх лікування кошти заклад повернув. Я забрав гроші, оскільки рідні уже вилікувались. А за лікування Олі грошей брати не захотів, оскільки її ще повністю не вилікували. Але якщо на оздоровлення мами та дідуся ми витратили орієнтовно по 2500 гривень, то лікування Ольги обійшлось майже в 9 тисяч. А це для нашої сім’ї немалі кошти. У європейських країнах за подібну ситуацію ресторан заплатив би ще й моральну компенсацію, але ми на цьому не акцентували уваги», – продовжує ділитися неприємною ситуацією чоловік.

Зі його слів, до суду на «Садибу на джерелах» позову наразі не подавали, адже хотіли отримати обіцяну грошову компенсацію й забути про неприємний інцидент, як про страшний сон.

«Що ви хочете і для чого прийшли?», – адміністрація ресторану постраждалим

Однак, після того, як стан здоров’я Ольги Цейко врешті покращився, її чоловік Борис зателефонував до адміністратора Світлани, але та повідомила йому, що вже не працює у вищезгаданому ресторані.

Утім, екс-адміністратор запевнила Бориса, що передала усю інформацію стосовно постраждалої співвласниці закладу Іванні і попросила зателефонувати уже до неї.

«Як виявилось, Іванна Кварцяна – сестра нардепа Сергія Мартиняка. Вона сказала нам скинути усі документи з лікарні та чеки їй на вайбер. Пообіцяла, що зателефонує після Нового року, оскільки у неї багато справ. Однак, відтоді я так і не зміг додзвонитися до Іванни. Кажучи простою мовою, від нас «поморозились», – обурюється лучанин.

Після чергової невдалої спроби чоловіка сконтактувати з власниками «Садиби на джерелах» терпець увірвався, тож він разом із дружиною вирішили поїхати до ресторану і поспілкуватися з власниками «вживу».

«У ресторані нас зустріли, м’яко кажучи, не надто привітно. Мовляв, «що ви хочете і для чого прийшли?». Я нагадав власниці про мету нашого візиту, на що вона відповіла, що не має часу і що, мовляв, їй «довго піднімати документи». Але ж я усе скинув у приватному повідомленні на вайбер! Врешті-решт, нам у грубій формі сказали, що нічим не можуть допомогти, і що таких коштів власники ресторану не мають. Але ж це 9 тисяч гривень, а не 9 мільйонів! Нашу людську гідність просто розтоптали й усе!» – обурюється чоловік.

«Під час фуршету на весіллі офіціанти не мили келихи, а повторно наливали у них напої»

На його думку, власники ресторану взагалі не мали права організовувати весілля 5 серпня, оскільки незадовго до цього у закладі громадського харчування уже потруїлися люди.

Зі слів Бориса, у відпочинковому комплексі – явні проблеми із дотриманням санітарно-гігієнічних норм.

«Перед весіллям нас пригощали на фуршеті. І склянки, з яких пили гості, офіціанти не замінювали й не мили, а наливали напої туди ж, не розбираючись, де чия склянка чи фужер. Ті люди, які цього не бачили, пили із келихів напої, думаючи, що вони чисті», – поділився інформацією лучанин і зазначив, що хоче, аби люди знали, яким може бути відношення до них та до їхніх гостей у так званому елітному ресторані.

Журналіст Інформаційного агенства Волинські Новини спробувала поспілкуватися із адміністрацією закладу, однак на другій лінії телефону чемно повідомили, мовляв, нікого із адміністрації на місці немає.

ІА Волинські Новини залишило право за адміністрацією відпочинкового комплексу «Садиба на джерелах» зателефонувати у редакцію та прокоментувати ситуацію. Наступного дня до редакції зателефонувала директор закладу Іванна й повідомила, що адміністрація закладу коментувати ситуацію не буде. «У кожного своя правда», – коротко відповіла вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
упу Показати IP 18 Січня 2019 18:51
ОЦЕ ТАК РЕКЛАМА ЗАКЛАДУ . НІ НОГОЮ ТУДИ І ЗАКЛИКАЮ ВСІХ ІГНОРУВАТИ ЦЕЙ ЗАКЛАД
Лікар Показати IP 18 Січня 2019 19:23
Хвороби Цейків невиліковні, а називаються вони «ненаситність до збагачення за чужий рахунок»
Jörgen Pedersen Показати IP 18 Січня 2019 21:32
We had our wedding at this restaurant. Wery many got food poisond after dinner. We got no compensation and owner ignore us and those who got sick! Wery bad !!!
21 до Jörgen Pedersen Показати IP 21 Січня 2019 09:56
Wery - пишеться через V...... англічан.
АПГ Показати IP 18 Січня 2019 21:39
З цими людьми можна розмовляти тільки офіційними документами і письмовими запитами. На все інше надіятись - просто наївно. Якщо вам лінь чи боязно відстоювати свої законні інтереси, то це вже інше питання. А комусь щось писати в вайбері - це що в пусту бочку пу**ти, дія є, результату нема.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus