USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У РФ без перебору набирають найманців для війни проти України: в ISW розповіли подробиці

17 Липня 2022 16:41
Росія розпочала широкомасштабну акцію з формування «добровольчих батальйонів» у всіх 85 регіонах, які входять до складу федерації. Набір до деяких «добровольчих батальйонів» розпочався в червні, але активізувався в липні.

Про це повідомляє Американський Інститут вивчення війни (ISW), передає ТСН.

Аналітики кажуть, що росіянам, які виявлять бажання долучитися до батальйонів, необов’язково мати досвід несення військової служби. Найманці будуть проходити тільки 30-денну підготовку перед тим, як їх відправлять знищувати Україну.

«Очевидно, що батальйони складатимуться приблизно з 400 чоловіків віком від 18 до 60 років кожен. Вони належатимуть до різних різновидів військ, зокрема, мотострілецької, танкової, морської піхоти, а також зв’язку та матеріально-технічного забезпечення. Новобранці не зобов’язані проходити попередню військову службу і пройдуть лише 30 днів навчання перед відправленням до України», – йдеться в повідомленні.

Експерти вважають, що ці спроби найму, ймовірно, будуть недешевими. Виявляється, зарплату «добровольцям» буде виплачувати Міноборони Росії, а надбавки до призову – «суб’єкти», тобто регіони. Зарплата кожного найманця може становити приблизно три тисячі доларів.

«Враховуючи, що 30-денна підготовка, яку отримають наймити перед вступом у бій, не дасть боєздатних солдатів, ця ціна дуже висока. Вони отримають статус ветерана і пільги, якщо будуть служити в Україні, крім зарплати і премій. Це, ймовірно, призведе до появи «солдатів» нижчої якості, ніж звичайні призовники в російській армії, за цінами, близькими до професійних солдатів. Це дивовижний метод, який свідчить про те, що російський диктатор Володимир Путін як і раніше не бажає змушувати свій народ воювати і не може залучити їх воювати добровільно без значних стимулів», – додали в ISW.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus