USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

У річницю визволення Луцька помолилися за жертв Другої світової. Фото

1 Лютого 2019 13:05
Напередодні 75-тої річниці визволення Луцька від нацистських загарбників, яку відзначатимуть 2 лютого, в обласному центрі Волині помолилися за жертв Другої світової війни.

Панахида та покладання квітів до пам’ятного знаку «Поранений солдат» на меморіальному комплексі «Вічна Слава» відбулися 1 лютого.

Для України Друга світова війна – це національна трагедія, під час якої загинули мільйони українців. На землях Волині бойові дії тривали і у вересні 1939 року, і у червні-липні 1941 року. А в 1944 році війна у Волинській області тривала до двадцятих чисел липня, коли були визволені останні населені пункти області. Остаточною датою звільнення Волині від нацизму вважається 21 липня 1944 року. За роки окупації нацисти знищили понад 165 тисяч мирних волинян.

Аби помолитися та вшанувати жертв Другої світової, прийшли представники обласної та міської влади, духовенство та представники громадськості. Так, присутні спільно зі священиком помолилися за загиблих у війні, а потім вшанували хвилиною мовчання.

Присутні поклали квіти до пам’ятного знаку «Поранений солдат», а завершилося дійство спільним виконанням Державного Гімну України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus