USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.57 39.85
  • PLN 9.70 9.85

У Рівному припинили право на користування земельними ділянками для УПЦ МП

10 Квітня 2023 15:00
Рівненська міськрада підтримала рішення про припинення права користування УПЦ (МП) земельними ділянками на території громади.

Про це повідомив міський голова Рівного Олександр Третяк.

«На позачерговій сесії Рівненської міської ради припинили право користування земельними ділянками на території громади, які використовує УПЦ (Московський патріархат)», – йдеться у повідомленні.

Також депутати звернулися до Верховної Ради, Кабінету Міністрів, Управління служби безпеки України в Рівненській області щодо заборони діяльності УПЦ (МП) в Україні.

Окрім того, Рівненська обласна рада на позачерговій сесії заборонила діяльність Української православної церкви (московського патріархату) на території області.

«Депутати Рівненської обласної ради одностайно заборонили діяльності УПЦ (МП) на території Рівненщини», - йдеться у повідомленні облради.

Як зазначається, на позачерговій сесії заборону УПЦ (моспатріархату) підтримали 55 депутатів із 55 присутніх в залі.

Читати ще: Рішення місцевої влади про заборону УПЦ МП є незаконним, – ДЕСС

Крім того, депутати проголосували за скасування низки рішень виконавчого комітету Рівненської обласної ради щодо затвердження статутів тих релігійних громад, які станом на сьогодні перебувають у складі УПЦ (МП). Виконати цей пункт рішення доручили Рівненській обласній державній адміністрації.

Також обласна рада уже втретє звертатиметься до Верховної Ради України з вимогою негайного ухвалення закону про заборону УПЦ (московського патріархату) і тим самим виконати рішення Ради національної безпеки і оборони України від 1 грудня 2022 року.

Як підкреслюється, окреме звернення облрада надішле до органів місцевого самоврядування Рівненської області, аби ті прийняли відповідні рішення щодо припинення діяльності УПЦ (МП) на території своїх громад.

Нагадаємо, Волинська обласна рада скликає позачергову сесію обласної ради 11 квітня, щою розглянути питання Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та заборону діяльності Української православної церкви московського патріархату на території Волинської області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
віктор Показати IP 10 Квітня 2023 16:46
а чому в Луцьку та на Волині в рот води набрали. Де місцева влада
до Віктор Показати IP 10 Квітня 2023 18:05
В московській церкві, руки попам цілує...
До Показати IP 10 Квітня 2023 18:40
А ви 2 клоуна чию руку цілуєте турка чи просто увас коиуністичне нутро проснулось яке ви 30 років приховували
До віктор Показати IP 10 Квітня 2023 19:04
Як де місцева влада ? В Луцьку вона ! Тут питання в іншому, а шо вона робить ? А нічого ! Народні депутати так далеко, шо їм проблеми пастви не бачаться та і в них свої проблєми. А міські, районні і обласні депутати, красуючись собою, бояться не сподобатися виборцям, бо ті ж не проголосують за них. Нічого, скоро забігають - вибори всеодно будуть ! І прийде коза до воза ! Тільки по козлячій морді граблями получать, якщо будуть уникати вирішення !
Лучанин . Показати IP 10 Квітня 2023 21:18
Луцька місцева влада працює над тим щоб лучанам безперебійно подавалась вода, щоб було тепло в квартирам, щоб вивозилося своєчасно сміття. Щоб безперебійно працював міський транспорт . Проводився благоустрій. А не всю енергію як в сусідів спрямовувати на знищення УПЦ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus