USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Рівному відновили авіарейси до Туреччини

5 Червня 2017 14:02
З Рівненського аеропорту знову почали відправлятися регулярні рейси до турецької Анталії. На відкритті сезону були присутні представники обласної влади та туроператорів.

У п’яницю, 2 червня, з Рівного до Анталії відправили чартерний рейс, таким чином відновивши туристичне авіасполучення. Минулого літа з міжнародного аеропорту «Рівне» вперше за багато років вилетів пасажирський літак, пише агентство «Кримські новини».

Представники місцевої влади заявили про курс на відродження аеропорту. Навіть пропонували нові напрямки. Зокрема літаки почали літати до Єгипту. Проте виникли проблеми із посадкою у Рівному — деяким літакам доводилося сідати у Києві. Це створювало великі незручності для пасажирів.

Дійшло навіть до того, що був звільнений нинішній директор аеропорту Ігор Насинюк. Але після протестів колективу підприємства обласна рада все ж пішла на поступки та залишила керівника на посаді.

У кінці травня цього року в Рівненській ОДА оприлюднили інформацію, що рівненським аеропортом зацікавилися серби. В облдержадміністрації не приховують, що розвиток аеропорту та залучення для його подальшої роботи інвестицій є одним із пріоритетних напрямків. Як повідомили у прес-службі Рівненської ОДА, для того, щоб уже найближчим часом з рівненського аеропорту почали відправлятися регулярні авіарейси, дирекцією рівненського аеропорту налагоджена тісна співпраця з аеропортами Варшави та Любліна, і є надія, що вже найближчим часом з рівненського аеропорту почнуть відправлятися регулярні авіарейси до Польщі.

Для запуску регулярних рейсів тривають переговори з такими перевізниками, як «Brawo», «LOT», «RAF-Avia» та «МАУ». Крім того, за словами голови Рівненської ОДА Олексія Муляренка, з обласної скарбниці виділяють кошти для реконструкції руліжної доріжки, щоб можна було приймати літаки класу «Боїнг».

Перельоти до Туреччини здійснюватимуться раз на тиждень, щоп’ятниці. Квитки можна бронювати у будь-якій туристичній компанії Рівного.

ЧИТАТИ ЩЕ: КОЛЕСО ІСТОРІЇ: КУДИ ЛІТАЛИ З ЛУЦЬКОГО АЕРОПОРТУ

Що ж стосується долі луцького аеропорту, то вона дещо сумна. У 2017 році стало відомо, що нові власники контрольного пакету акції ПАТ «Луцьке авіапідприємство» збирають збори акціонерів. Одним із питань, яке мають розглянути, - перетворення авіапідприємства в агропідприємство. Для цього потрібно 75% голосів. Проблема в тому, що 30% акцій – перебуває у власності Луцької міської ради. Тож двом іншим власникам акцій потрібно заручитися підтримкою міської ради. До слова, свого часу контрольний пакет акцій мало місто, але втратило його під час додаткової емісії акцій. Нині більшість акцій підприємства та частина нерухомості зосереджена в руках однієї родини волинського бізнесмена.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олекса Показати IP 5 Червня 2017 22:01
На МД 83 ще літають або в африці або ми в Україні . Навіть Узбеки літають вже на Б 787

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus