USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

У Рокинях Луцької громади встановили нову систему очищення води

28 Лютого 2024 10:24
У Рокинях встановили італійсько-німецьку станцію водопідготовки Organik M-200. Модульна установка вже почала забезпечувати мешканців селища чистою і високоякісною питною водою.

Сьогодні на об’єкті побував Луцький міський голова Ігор Поліщук, повідомили у міськраді.

«Селище Рокині – одне з небагатьох, яке має централізоване водопостачання, – зазначив міський голова. – Раніше тут була станція очистки води ще радянського зразка – застаріла, яка не справлялася зі своїми завданнями. І якраз мешканці села Брище і селища Рокині найбільше зверталися до нас щодо оновлення водоочисної техніки. Нещодавно в Брищі ми встановили станцію очистки питної води Organik M-200. Вона дуже добре себе зарекомендувала. Зараз поставили аналогічну систему і в селищі Рокині. Близько тисячі господарств тут користуються централізованим водопостачанням. Станція добре справляється з очисткою води для такої значної кількості споживачів».
Інноваційна система водопідготовки Organik M-200 вартістю 2,7 млн грн – повністю готова модульна станція італійсько-німецького виробництва. Серед іншого, вона проводить видалення механічних забруднень, сполук заліза і марганцю, мулу, піску, завислих речовин. Станція працює в автоматичному режимі з мінімально можливими експлуатаційними витратами.
Вода з артезіанської свердловини подається на установку, де проходить систему аерації. Обладнання знижує вміст сполук амонію та видаляє розчинений сірководень за рахунок наявності фільтрувального шару з каталітичними властивостями. Після очищення вода зберігає всі свої корисні властивості й мікроелементи.

Читати ще: Ремонт аварійного колектора і осучаснення станції водопідготовки: у Луцьку залучили кредитні кошти

Як зазначив директор КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк, встановлення другої станції водопідготовки є складовою частиною поетапного плану підвищення якості питної води у Луцькій міській територіальній громаді. Крім систем водоочистки у Рокинях і Брищі, він включає в себе вже реалізований проєкт доочищення води в одному з навчальних закладів Луцька. А в подальшому передбачає встановлення системи високоякісного очищення води на Дубнівській станції водопідготовки, яка забезпечує водою значну частину жителів Луцька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus