USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У селі Брище Луцької громади встановили нову систему очищення води

28 Листопада 2023 15:47
Луцький міський голова Ігор Поліщук оглянув нову сучасну систему водопідготовки, яку встановили у селі Брище Луцької міської територіальної громади. Це інноваційна модульна станція Organik M-200, яка забезпечить чистоту і високу якість питної води, що за показниками буде однією із найкращих в Україні.

Про це інформують в Луцькій міській раді.

«Розмістити цю систему вирішили саме для забезпечення потреб мешканців села Брище, яке, на жаль, відчуває деякий негативний вплив від полігону твердих побутових відходів, що розташований поряд, – зазначив Ігор Поліщук. – Але ми допомагаємо людям позбавитися від цього негативного впливу. Один із таких кроків – встановлення модульної системи водоочищення, щоб мешканці села могли отримати максимально якісну і чисту воду».
Читати ще: «Луцькводоканал» отримав нову спецтехніку та обладнання для контролю за якістю стічних вод

Як повідомив директор КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк, сучасна система водопідготовки Organik M-200 – це повністю готова модульна станція, яка, серед іншого, забезпечить видалення механічних забруднень, сполук заліза і марганцю, працюватиме з мінімально можливими експлуатаційними витратами і в автоматичному режимі.
Читати ще: Вода буде чистішою і якіснішою: «Луцькводоканал» реалізовує масштабний проєкт

Подання води в систему передбачено з артезіанської свердловини, вода буде проходити систему аерації, також обладнання знижує вміст сполук амонію та видаляє розчинений у воді сірководень за рахунок наявності фільтрувального шару з каталітичними властивостями. У результаті вода матиме високу якість і буде придатна для пиття.
Читати ще: На двох каналізаційно-насосних станціях Луцька встановлять новітнє обладнання для автоматичного очищення стічних вод

Реалізація проєкту стала можливою в результаті тривалої і складної роботи КП «Луцькводоканал» над залученням коштів за системою фінансового лізингу. Проєкт реалізовують коштом підприємства, але саме через фінансовий лізинг вдалося залучити необхідний ресурс, щоб придбати обладнання, а потім поступово розраховуватися за нього.
Читати ще: «Смачніша, ніж удома»: у луцькому ліцеї облаштували новітню систему очищення води та питні фонтани

Цей лізинг став першим в Україні, який потрапив під державну програму 5-7-9, що суттєво знижує відсотки. Тому підприємство на досить хороших умовах залучило ресурси, завдяки яким буде встановлено сучасне обладнання для очищення води, а тисячі мешканців громади отримають якісну питну воду.
Луцький міський голова повідомив, що наступну таку систему буде встановлено у Рокинях, які межують із Брищем. У планах також є оновлення системи водоочищення на Дубнівському водозаборі, що постачає воду для значної частини помешкань у Луцьку.
Читати ще: У Луцькій громаді впроваджуватимуть технології очищення й покращення якості питної води

«Незважаючи на складний час, продовжуємо працювати над тим, щоб якомога більше жителів міста і сіл нашої громади мали чисту воду і могли користуватися нею без будь-яких побоювань. Такі потреби, як вода, тепло, інші якісні послуги, що їх ми маємо надавати, – це наші пріоритети», – підсумував Ігор Поліщук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus