USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Росії лише дві людини за продовження війни: Путін і Шойгу

12 Березня 2022 14:35
У зверненні 12 березня радник керівника Офісу Президента України Олексій Арестович повідомив, що станом на ранок на ключових напрямках ворог виснажив свої сили і переходить в оборону.

Ідеться про Київський, Чернігівський, Сумський, Харківський, Південний напрямки. На останньому окремі сили противника намагаються просуватися, але російські військові гинуть під ударами української армії.

Противник тактично намагається просуватися тільки в зоні ООС: Сєверодонецьк, район Волновахи, район Маріуполя (це найбільш болюча точка України, але командування ЗСУ вживає відповідних заходів, а воєнно-політичне керівництво країни контролює ситуацію).

«За даними нашого командування, з 24 лютого противник застосував на території країни понад 90 батальйонних тактичних груп. Понад 30 знищено або виведено з ладу, тобто втратили боєздатність. Ми перемололи третину війська противника. Зараз він намагається зішкрібати резерви з миротворців на Кавказі, з Криму, з ЛНР/ДНР, з Росії, проводячи часткову мобілізацію. Пробує створити угруповання чисельністю до 20 тисяч осіб, аби через кілька тижнів кинути його на фронт, намагаючись переломити ситуацію», – сказав Арестович.

Читати ще: Ворог проводить приховану мобілізацію і хоче перекинути близько тисячі вагнерівців у напрямку Києва, – Генштаб

Додав: якщо українська армія зуміла перемолоти елітні підрозділи, то згадані вище сили будуть взагалі не боєздатні.

Відповідно до нових даних розвідки, в російському воєнно-політичному керівництві залишилися тільки дві людини, які виступають за продовження військової агресії, – це Володимир Путін і Сергій Шойгу.

«Російське керівництво і суспільство усвідомлюють наслідки поразки на полі бою від української армії та сил спротиву й економічної катастрофи, яку забезпечив колективний світ», – наголосив Олексій Арестович.

Читати ще: Від економіки Росії через два тижні не залишиться нічого, а переговори відбуватимуться на наших умовах, – ЗМІ

Стратегічний перелам, про який говорив учора Володимир Зеленський, настав.

Читати ще: «Ми вже досягли стратегічного перелому і йдемо до перемоги», – Володимир Зеленський

«Ми можемо не боятися, надіятися, але треба розуміти, що стратегічний перелам ще не означає закінчення війни», – зазначив радник керівника ОП.
Орієнтовні втрати ворога станом на ранок 12 березня:

- понад 12 тисяч осіб особового складу;

- 362 танки;

- 1200 бойових броньованих машин;

- 135 артилерійських систем різного калібру;

- 62 реактивні системи залпового вогню;

- 33 засоби ППО;

- 58 літаків;

- 83 гелікоптерів;

- 585 одиниць автомобільної техніки;

- три одиниці катерів/кораблів;

- понад 60 цистерн з паливом;

- сім безпілотників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus