USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

У Росії почали вербувати жінок на бойові спеціальності для війни, – ЗМІ

24 Жовтня 2023 09:15
Російська приватна військова компанія Редут, яка бере участь у війні РФ проти України, почала набирати жінок на бойові спеціальності для відправлення на лінію фронту.

Про це повідомляє Кореспондент з посиланням на російське видання Важные истории.

Зазначається, що набір жінок стартував у батальйоні Борз. У забороненій в Україні соцмережі ВКонтакте з’явилося відповідне оголошення.

Рекрутерка батальйону із позивним Веста розповіла журналістці видання, яка представилася їй як кандидатка на «вакансію», що спочатку у складі Борза жінки не воювали, лише чоловіки.

«Зараз ми вирішили спробувати ввести жіночий снайперський загін та жіночий загін БПЛА, бо жінки теж можуть. Моє завдання як командирки загону – довести, що жінки створені не лише для супів та дітей», – сказала Веста.

Читати ще: У Путіна була зупинка серця? ЗМІ повідомили подробиці

В оголошенні повідомляється, що контракт укладається на шість місяців, зарплата становить від 220 000 рублів. За поранення жінкам обіцяють виплати у розмірі 1-3 млн рублів, у разі смерті – 5 млн рублів.

Окупанти хочуть від кандидаток навичок поводження зі зброєю, але якщо їх немає, обіцяють навчити у тимчасово окупованому Донецьку за один місяць.

За словами рекрутерки батальйону, це перший набір жінок, і до загону БПЛА місця вже закінчилися, проте снайперки окупантам ще потрібні.

Раніше російські Telegram-канали повідомляли, що у РФ почалося масове вербування на фронт жінок з колоній, і вони йдуть воювати охочіше за чоловіків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Маннергейм Показати IP 24 Жовтня 2023 13:09
Це добре розвал армії забеспечений

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus