USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

«У Росії таких всього три», – Військово-морські сили прокоментували знищення катера «Івановець»

1 Лютого 2024 19:35
У ніч на 1 лютого силами ГУР в західній частині тимчасово окупованого Криму було знищено ракетний катер «Івановець» 41 бригади ракетних катерів, який охороняв пункт базування у Новоозерному.

Для окупантів втрата ракетного катера «Івановець» є суттєвою, оскільки у складі чорноморського флоту РФ таких катерів всього три, повідомила пресслужба Військово-морських сил ЗСУ.

«Це досить суттєва втрата, враховуючи наявність всього трьох таких катерів проєкту 1241.1 у складі чорноморського флоту РФ і озброєння, серед якого протикорабельні ракети типу «Москіт» з дальністю до 130 км», – повідомили Військово-морські сили.

Як поінформувала пресслужба, штатна кількість особового складу ракетного катера становить 40 моряків.

«Наразі тривають пошуково-рятувальні роботи. З огляду на штатну кількість особового складу в 40 моряків, наслідки скорочення корабельного складу РФ є теж суттєвими», – йдеться в повідомленні.

У ВМС наголосили, що ця операція – чергове нагадування російським загарбникам, що безкарно перебувати на території раніше окупованих об’єктів у Криму є шкідливим для їхнього здоров’я.

Як додали, раніше спільними зусиллями Служби безпеки України та ВМС ЗС України було пошкоджено малий ракетний корабель проєкту 1239 «Самум».

За даними Генштабу ЗСУ, станом на 1 лютого 2024 року за час повномасштабного вторгнення українські війська знищили 24 катери і кораблі, якщо врахувати «Івановець», і підводний човен «Ростов-на-Дону». Найбільш значущою знищеною ціллю залишається ракетний крейсер «Москва», що був флагманом Чорноморського флоту РФ. Його затопили 14 квітня 2022 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus