USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Росії затримали понад 2500 осіб, які вийшли підтримати Навального

23 Січня 2021 22:05
У суботу, 23 січня, в російських містах на акціях на підтримку заарештованого опозиціонера Олексія Навального затримали понад 2,5 тисячі осіб.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на «ОВД-Инфо».

За даними на 20:30 за київським часом в Росії затримана 2501 особа. Серед них в Москві - 945 осіб, в Петербурзі - 366. Нагадаємо, акції проходили в 93 містах Росії.

Після масової акції протесту в центрі, москвичі спробували пікетувати СІЗО "Матроська тиша", де утримують Навального, проте співробітники ОМОНу почали їх затримувати.
А в Новосибірську, Владивостоці і Ростові-на-Дону вже порушили кримінальні справи у зв'язку з акціями.

Мітинги по всій Росії супроводжуються жорсткими розгонами.
Правоохоронці активно застосовують кийки. Учасники акцій, в свою чергу, закидають правоохоронців сніжками. Зіткнення і затримання пройшли сьогодні по всій Росії. Наймасштабніший мітинг проходить в Москві.

За даними видання Медуза, на мітинг в Москві вийшли близько 40 тисяч осіб (в МВС РФ оцінювали кількість учасників протесту в 4 тисячі - ред.), а всього по Росії - щонайменше 110 тисяч.
Як повідомляє ТАСС, на акції в центрі Москви постраждали 42 працівники правоохоронних органів. Разом з тим, про кількість постраждалих серед пікетників не повідомляється.

Слідком РФ вже заявив про проведення перевірок "за фактами застосування насильства стосовно співробітників правоохоронних органів" на мітингу в Москві. Також відомство порушило кримінальну справу "за фактом втягнення неповнолітніх у вчинення протиправних дій, що несуть для них небезпеку".

Нагадаємо, сьогодні в містах Росії розпочалися масові акції протесту з вимогою звільнення Олексія Навального. Люди вийшли на вулиці в багатьох містах, в тому числі в Москві та Санкт-Петербурзі.

Як відомо, Навального відправили в СІЗО відразу після його повернення з Німеччини, де він лікувався після отруєння. Він заарештований на 30 діб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Денис Показати IP 23 Січня 2021 22:51
Ви хочете як у Росії, щоб було?
Я до Денис Показати IP 24 Січня 2021 06:56
краще як в нас - бардак і нацики лазять кругом
Петьо Показати IP 23 Січня 2021 23:24
Так
Соціолохіня Показати IP 24 Січня 2021 04:50
Рівень життя там вище у 3 рази
Обвальний Показати IP 24 Січня 2021 08:52
Навального фінансують сша та окремі західні країни, їм вигідно розшатувати обстановку в Росії. Навальний це та ж Тіхановська в Білорусії. І коли ви думаєте, що так сша дбають про демократії в росії, чи ще десь, глибоко помиляєтесь, це все питання економіки, грошей та власних меркантільних інтересів.
Сила до Обвальний Показати IP 24 Січня 2021 12:08
Абсолютно з вами згідний. Шукайте кому це вигідно. І думайте - а шо ж буде далі. Ми вже знаємо, яке це життя після революції. Все було суцільним обманом. Нас знову надурили!
Правда Показати IP 24 Січня 2021 12:10
Ох і хочеться західним "партнерам" урвати ласий кусочок російських ресурсів!!! Аж свербить!!! А на народ і демократію в росії їм начхати, як і на свій власний, американський.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus