USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Росія піднялася на акції на підтримку Навального: правоохоронці масово затримують людей. Відео

23 Січня 2021 11:19
У Росії почалися мітинги на підтримку заарештованого опозиціонера Олексія Навального. Перші акції протесту пройшли на Далекому Сході РФ – Хабаровську, Владивостоці і Петропавловську-Камчатському, де на вулиці вийшли тисячі людей. Силовики стали затримувати людей на мирних акціях.

Про це інформує УНІАН.

На сторінці Навального, який зараз перебуває в СІЗО, в Facebook закликали росіян виходити на вулиці.

«Дуже важливий день сьогодні, і він вже в самому розпалі. Тисячі людей на Далекому Сході вже вийшли на підтримку Олексія Навального. Вони вимагають відпустити його з СІЗО і припинити незаконне переслідування. Виходьте і ви. Це дуже важливо. Важливо, як ніколи», – йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що прихильників Навального почали затримувати по всій Росії напередодні протестів.

Як повідомляє «Медиазона», затримання вже зафіксовані в Південно-Сахалінську (в тому числі одного журналіста), Якутську, Хабаровську, Владивостоку та Іркутську. При цьому у Владивостоці повідомляється про проблеми з інтернетом.

Як пише «ОВС-Інфо», в Хабаровську затримані повідомляють, що їх б’ють у відділеннях поліції палицями. Ще до початку мітингів поліція затримала стримерів YouTube на площі, де вони чекали, поки зберуться люди, пише DW.

На акцію в Хабаровську вийшли близько 1000 осіб, повідомляє місцевий сайт DVhab.ru. Вони скандували: «Ми не боїмося!», «Банду Путіна – під суд!» і «Путін-злодій!» На площі розкидані кілька фотографій російського президента.

Згодом почалися окремі затримання протестувальників.
Працівники ОМОНу спочатку намагалися відтіснити присутніх з площі, далі вже застосовували кийки при затриманні. Поліція стверджує, що акція не узгоджена з владою, тому вимагає від її учасників розійтися.
Також мітинги проводили в Південно-Сахалінську, де зібралося близько 400 осіб, а у Владивостоці вийшли на протест близько 3000 осіб. Акції також пройшли в Комсомольську-на-Амурі і Магадані. Міліція затримувала протестувальників.
До 400 человек вышли на акцию в Южно-Сахалинске, это одна из самых массовых протестных акций последних лет Видео: читатель «Медиазоны»https://t.co/B8p1R8QxKK pic.twitter.com/j07amFfz66— Медиазона (@mediazzzona) January 23, 2021
У Владивостоці почалися жорсткі затримання. Як мінімум одну людину доставили в автозак без свідомості, передає кореспондент «Нової газети». «ОВС-Інфо» повідомляє про 20 затриманих у місті.
Люди зібралися і в Якутську попри 50-градусний мороз.
В Улан-Уде (Бурятія) також почалися затримання на акції на підтримку Навального. Був затриманий кінопродюсер Артем Бурлов. У мітингу брали участь близько тисячі осіб. Люди скандували «Свободу» і "Путін йди".
Тим часом у Москві затримали чоловіка з табличкою «Я не боюся». Його доставили в Тверський ОВС. А на Пушкінській площі (там повинна пройти акція за Навального) почали перекладати плитку.

«Пушкінську площу весь ранок старанно чистили від снігу, а з боку Страсного бульвару навіть вирішили перекласти плитку, обгородивши поки приблизно 100 метрів. Ділянка робіт розташована близько до виходу зі станції метро Чеховська. Пушкінський сквер з боку «Известий» заставлений п’ятьма машинами Московського паркінгу, поліцейським автобусом і машинами «Автодору», також сквер вже патрулюється співробітниками поліції», – пише «Проект».
В Іркутську затримали керівника штабу Навального Сергія Беспалова. Також силовики затримували людей прямо на вулиці.
Нагадаємо, 23 січня в Росії плануються масштабні акції на підтримку затриманого опозиціонера Олексія Навального. Напередодні мітингів російська влада проводить затримання прихильників Навального, погрожує студентам відрахуваннями і штрафами.

Відзначити, Олексія Навального заарештували 17 січня відразу по прильоту в Росію з Німеччини, де він лікувався після отруєння. Його взяли під варту, заявивши, що він з вересня нібито переховувався і не виконував вимоги умовного терміну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Росія-агресор Показати IP 23 Січня 2021 15:26
Крапка.
аа Показати IP 23 Січня 2021 15:40
не интересно
Да ну Показати IP 23 Січня 2021 15:41
Там омона в три рази більше, ніж самих протестувальників. Сміх і сльози ... протест на колінах.
Пилип Орлик Показати IP 23 Січня 2021 16:37
Хто такий Навальний, щоб за ним піднялась вся Росія, про що ви пишете. Навальний працює на спецслужби Великобританії, всі в Росії про це знають. Цей провокатор і кроку не зробить без своїх закордонних кураторів, скажуть йому, і буде тихо-тихо сидіти, скажуть буде провокувати Путіна, з'явиться на арені та знову зі своїми закликами до повалення влади вийде на вулиці. А кінчиться все дуже печально, знаємо що Навальний раніше вже два рази судимий. 29.01.2021 року Симонівський районний суд Москви винесе постанову щодо заміни Навальному 2.5 роки раніше отриманого вироку умовного терміну на термін пов'язаний з позбавленням волі, і поїде Навальний етапом в Мордовську колонію № 17 чи у Магнітогорську колонію №18, де буде відбувати своє покарання. А там в колонії з Навальним все може трапитися???
Корiнний лучанин Показати IP 23 Січня 2021 19:44
Яка помпезнiсть"Росiя пiднялася" ," масовi затримання".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus