USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У рожищенській школі оновили матеріально-технічну базу завдяки Фонду Ігоря Палиці

27 Листопада 2018 20:06
У найстарішій школі міста Рожище замінили дошки, встановили проектор та екран і придбали ноутбук за сприяння Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Презентувати результати співпраці Фонду, громади та районної ради і поспілкуватися з педагогічним колективом прибув радник голови Волинської обласної ради, голова фракції УКРОП у Волиньраді Вячеслав Рубльов.

Про це повідомляє прес-служба волинського УКРОПу.

«Для нас сьогоднішня презентація – це свято, - розповідає практичний психолог школи Галина Стасюк. – Ми орієнтувалися на ідею сучасної української школи, яка повинна бути оснащена новітніми засобами навчання. Цей задум був втілений за співфінансування Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», районної ради, вчительського колективу, батьків – ми отримали мультимедійні засоби для навчання. Цю техніку ми будемо використовувати у двох класах – в приміщенні, де навчаються учні 2-го класу, та в математичному класі, де вчаться семикласники».



Між іншим, рожищенська школа №1 – найстаріша в містечку. Історія освітнього закладу розпочалась ще у 1937 році, тож, зважаючи на поважний вік установи, педагоги намагаються змінити її на краще. Вчитель фізкультури Микола Огороднік, який працює тут із 1969 року, мріє про цілий спортивний комплекс на території школи з новеньким спортзалом та басейном. Бо впродовж десятків років уроки фізкультури доводиться проводити в підвалі.

«Це не спортзал, це підвальна кімната. У військовий час тут була конюшня, використовували її і як госпіталь. А зараз тут ми проводимо уроки фізкультури з класами, де навчається по 30 дітей, - розповідає вчитель. – Ця кімната не тільки має функцію спортзалу, а й використовуємо як актовий зал – то заносимо стільці, то виносимо».

Попри все, своїми вихованцями Микола Огороднік пишається: учні школи №1 займають перші місця на спортивних змаганнях не тільки в їхньому містечку, а й в області та навіть на всеукраїнських змаганнях.

«Території вистачить, аби тільки взялись будувати. І в нас дуже хороша котельня, яка може обігріти нову споруду», - переконаний вчитель фізкультури.

Також педагоги школи просять заміни вікна в школі. Директор освітнього закладу Мирослав Максимюк просить Вячеслава Рубльова, аби посприяв виділенню коштів з обласного бюджету на цю потребу.

«Нам треба 100 тис грн., аби замінити ті дерев’яні вікна, які ще залишились. Загалом у нас ще не замінено 134 вікна, - каже директор. – Крім того, нам дуже необхідні кошти на проектно-кошторисну документацію для будівництва спортзалу. Бо в школі навчається більше 400 дітей і ми передбачаємо, що їх буде більше».

«Якщо до кінця року в обласному бюджеті буде перевиконання, то можна буде почати заміну вікон ще цьогоріч. Якщо не встигнемо, то, думаю, що обласна рада підтримає це прохання і ми обов’язково виділимо кошти з бюджету наступного року, - каже Вячеслав Рубльов. - Переконаний, що ваші ідеї завжди матимуть підтримку обласної ради та Фонду Ігоря Палиці, адже ваш колектив – це ті люди, які не байдужі і хочуть розвитку не тільки для себе, а й для майбутнього – для дітей. Вірю, що спільно з вами, з Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» ми зможемо втілити ще не один проект».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus