USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Любохинівські школярі отримали путівки в Буковель від Фонду Ігоря Палиці

3 Вересня 2018 16:39
Перший дзвінок для школярів Любохинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. у Старовижівському районі прозвучав 3 вересня. Аби привітати дітей та їхніх батьків на свято завітав депутат Волинської обласної ради від УКРОПу Михайло Імберовський. А ще у депутата була почесна і дуже приємна місія – вручити учням, які успішно виступили у всеукраїнських та обласних олімпіадах, путівки в Буковель. Це стало можливим завдяки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», повідомляє прес-служба волинського УКРОПу.

Любохинівці Сніжана Кравець і Василь Дячук не могли приховати задоволення від такої несподіванки – відпочити разом із однолітками із усієї області, які теж відзначилися у предметних олімпіадах, в одному з найчарівніших місць Українських Карпат.

Мама Василя Марія Дячук пишається сином, який став переможцем районної олімпіади з інформатики і отримав третє призове місце на обласних змаганнях: «Добре, що так обнадіяли дитину! Тяга до інформаційних систему нього була завжди: хотілося дізнатися, що всередині комп’ютера. Зрештою, один ноутбук таки уже не піддався ремонту, але тепер син сам ремонтує свою техніку. Сидить в комп’ютері та працює над програмами».

За словами директорки Руслани Яцук, цьогоріч вперше поріг любохинівської школи переступив 31 першачок, а загалом навчатися у цьому навчальному закладі буде 280 учнів.

В особливому очікуванні і батьки, і учні, а тим більше вчителі, коли завершиться зведення нового приміщення для школи. Впродовж шести років тривають будівельні роботи, та уже з’явилася надія, що з нового року навчання буде вестися у новозбудованих світлих та просторих класах. А поки навчально-виховний процес у любохинівській школі організовано у трьох старих будівлях, які введені в експлуатацію ще у далекому 1933 році. Кількість місць у приміщеннях школи – 150, тому навчання відбувається у дві зміни. Декілька класів початкової школи навчаються в пристосованому приміщенні сільської ради. Учні школи не мають можливості займатися спортом, організовувати масові заходи, бо немає ані спортивної, ані актової зали. Також у школі відсутні внутрішні санвузли.

Депутат обласної ради Михайло Імберовський запевнив усіх учасників свята, що нове приміщення школи незабаром гостинно відчинить двері.

«Є велике сподівання на те, що цьогоріч місцеві школярі востаннє «перший» дзвоник зустрічатимуть у «шевченківських хатах», - зауважив Михайло Імберовський. – Діти мають навчатися у просторих і теплих класних кімнатах. Не можна їх позбавляти можливості отримувати знання в комфортних і не шкідливих для здоров’я умовах. Бо діти – наше майбутнє. Приємно, що серед школярів є такі, які власними зусиллями: працелюбністю, уважністю, зосередженістю та неймовірному прагненню до пізнання нового, зуміли проявити себе не лише на районному рівні, а й гідно виступили на обласних олімпіадах. За їхню працю Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» дає змогу відпочити у Буковелі разом з такими ж успішними і цілеспрямованими однолітками. Це має стати стимулом для усіх інших і поштовхом до нових здобутків. Сподіваюся, що наступного року ми зустрінемося у новому приміщенні та вручатимемо якомога більше нагород любохинівцям».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
жесть Показати IP 4 Вересня 2018 09:26
гарне фото на городі...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus