USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Рожищенському коледжі невдоволені новим керівником

13 Травня 2016 12:23
Вже кілька місяців частина колективу Рожищенського коледжу Львівського національного університету ветеринарної медицини і біотехнологій ім. С. Гжицького намагається довести, що спосіб призначення нового керівника незаконний.

Про це йдеться у сюжеті Громадського.Волинь.

Нагадаємо, Рожищенський коледж Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Гжицького отримав нового директора – ним стала Леся Недопад. Офіційне представлення директора закладу відбулося 13 квітня.



У березні 2016 закінчився контракт з попереднім директором і колектив закладу організував вибори претендента на директорське крісло. Висунули дві кандидатури: Лесю Недопад і Василя Пруса.

Як ідеться в повідомленні, в результаті таємного голосування більшість голосів набрав Василь Прус. Однак вчена рада Львівського національного університету ветеринарної медицини і біотехнологій ім. С. Гжицького, структурною одиницею якої і є Рожищенський коледж, вирішила інакше.

У Львові, проігнорувавши результати виборів у коледжі, провели свої. На голосування знову висунули обох кандидатів: Недопад і Пруса. Результати були протилежними. Очолювати коледж призначили Лесю Недопад. Частина викладацького складу збунтувалася через те, що їхню думку не врахували. Вони стверджують, що вчена рада порушила статтю 43 Закону України «Про вищу освіту».









Щоб з’ясувати чим все ж таки керувалася вчена рада Львівського національного університету ветеринарної медицини і біотехнологій ім. С. Гжицького, журналісти Громадського.Волинь надіслали інформаційний запит. Працівники ВНЗ надіслали відповідь, з якої випливає, що керівництво цього навчального закладу теж керувалося нормами 43-ї статті того ж таки Закону «Про вищу освіту».



Дехто з викладачів підкреслює, що на початку усієї цієї історії однаково прихильно ставився до одного і до іншого кандидата, але те, що у Львові знехтували думкою більшості колективу, викликає супротив і несприйняття нового керівника.

Сама Леся Новосад пропрацювала понад 10 років на посаді заступника директора коледжу і впевнена, що їй вдасться знайти спільну мову з колективом.

У квітні в Рожище приїздив сам ректор Львівського національного університету ветеринарної медицини і біотехнологій ім. С. Гжицького Володимир Стибель. Він зустрічався з колективом у тому числі щоб врегулювати ситуацію. Для представників ЗМІ ця зустріч була закритою. Відомо також, що частина колективу, яка не підтримує Лесю Новосад саботувала приїзд ректора. Натомість вони підготували лист в Міністерство освіти України



З того часу, стверджують педагоги, минуло місяць часу. А від відомства – ні слуху, ні духу….
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Врх Показати IP 13 Травня 2016 13:21
А чим коледжу не вгодив новий коровник,живи та за сiськi дьергай
Маїло Показати IP 13 Травня 2016 14:08
Два моменти: перший - Леся Кіндратівна, для того щоб більше не каламутилась вода в коледжі і навчальний процес йшов нормально, просто ЗОБОВЯЗАНА провести кадрову чистку і повиганяти "ядро" незгодних, потрібно хірургічне втручання з видаленням, а на місце цих пенсіонерів-нероб набрати молодих і прогресивних людей; другий - якщо в цю справу вмішується і "веде розслідування" Петрук О.О. - то так і знай, тхне гниллю
Вовка до Маїло Показати IP 23 Вересня 2016 19:49
Моїло Оксана Миколаївна дякую за коментар. Я вас підтримую. Я вчився в цьому коледжі і знаю практично всіх і дуже добре. Від колишнього директора до останього працівника. Мені жаль що не виставили кандидатури Моїло Оксани Миколаївної. Це помилка. Вона один з викладачів яка може бути директором краще всіх. Смілива, добра, поважає студенів, терпляча а це дуже потрібно, мудро поводиться у провокативних ситуаціях, мені хтось не повірить та я з'їв не один пуд солі з рожищенськими викладачами тому таких викладачів як Оксана Миколаївна потрібно берегти. Є й інші супер викладачі але їм ще потрібно старатись. Прус ВасильВікторович також досить добра кандидатура і я думаю що це фатальна помилка львова. З цим не потрібно миритись. Потрібен директор який розумітиме студентів та викладачів і прислухатиметься до їх думок. Леся Кіндратівна це не погана кандидатура але коледжу потрібні сьогодні не такі кадри. Бажаю Кіндратівни старатись для коледжу а не для себе і свого карману . Говорю відверто тому що знаю що там є від верху і до низу. Прийміть до уваги. Дякую . Всім успіхів. Але я ніколи не зможу забути щирого відвертого люблячого студентів серця і доброти яку вона давала для нас студентів хоч ми були вредні. За такі вчинки я тоді робила вона потрібно було носити її на руках. Вона цього заслуговує. "НЕ ВАЖЛИВО ЯКИЙ ТВІЙ СТАТУС У СУСПІЛЬСТВІ АЛЕ ГОЛОВНЕ ЗАВЖДИ У СВОЇХ ВЧИНКАХ БУТИ ЛЮДИНОЮ?
Вовка Показати IP 23 Вересня 2016 19:53
Кінець це не про Лесю Кіндратівну а про Моїло Оксану Миколаївну. Дякую.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus