USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

У Рожищі презентували ювілейну виставку картин Євгена Лавренюка

30 Січня 2024 11:26
28 січня у Центрі культурних послуг Рожищенської міської ради презентували виставку картин рожищенського художника Євгена Лавренюка «Світ очима художника», приурочену сімдесятирічному ювілею митця.

Про це інформує Рожищенська міська рада.

Євген Анатолійович Лавренюк – добре знана в мистецьких колах людина. Він працював, розвивався і творив разом з Миколою Мамчуком, Леонідом Хведчуком, Миколою Савчуком, Михайлом Сасовським. Це був дружній та згуртований колектив Рожищенської художньої майстерні: талановиті митці, які за допомогою пензля відображали історію та красу рідного краю, навчали художньому мистецтву юне покоління.

Творчий доробок Леоніда Лавренюка – різножанровий. Серед його творів – неймовірної краси пейзажі, наповнені душевним теплом та індивідуальним баченням довколишнього світу, дивовижні натюрморти, чіткі і виразні портрети.

Має Євген Лавренюк у своєму мистецькому надбанні й особливі роботи, адже розмальовує храми та пише ікони. Зокрема, його пензлю належать розписи храмів у с. Кінахівці, що на Тернопільщині, в с. Забора на Івано-Франківщині, у с. Соломʼянка на Львівщині, у с. Мельниця Ковельського району, селах Олика та Звірів Луцького району, у багатьох храмах Рожищенщини.

Читати ще: Волинський майстер виготовив ляльку-мотанку з гусячих яєць

Євген Лавренюк багато років творить та примножує художню історію нашого краю. Тож у цей ювілейний день було багато вітань, подарунків, спогадів друзів та колег, і найголовніше – можливість кожному доторкнутися до мистецтва людини творчої, залюбленої у природу рідного краю та щедро обдарованої Богом.

З нагоди 70-річчя та відкриття ювілейної виставки художника вітали голова Рожищенської міської ради Вячеслав Поліщук, колеги, друзі Леонід Хведчук, Анатолій Матвійчук, Іван Гаврилюк, Артем Степанюк, Петро Сітовський, а також поціновувачі творчості, які прийшли відвідати мистецький захід.

Також Євген Лавренюк за багатолітню творчу працю нагороджений подякою народного депутата України Вячеслава Рубльова, почесними грамотами Волинської обласної ради та Рожищенської міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus