USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Рожищі продовжують боротися зі стихійною торгівлею

17 Червня 2016 08:00
Обурені продавці зі стихійного ринку в сквері Богдана Хмельницького у Рожищі, перекрили дорогу, аби висловити своє невдоволення, як вони кажуть «претензіями влади». Працівники поліції, директор ринку Олександр Ткачук та міський голова із заступником, намагалися пояснити продавцям, що їм не забороняють реалізувати свою продукцію, а просять переміститися в спеціальні павільйони, - повідомляє Район.Рожище.

Олександр Ткачук закликав представників оргкомітету оглянути запропоновані місця та конкретно вказати недоліки, пообіцяв прислухатися до зауважень та в найкоротший термін їх усунути.

Здавалося, продавці мали б сісти та обдумати запропонований варіант. Адже це реальний шанс зробити торгівлю кращою та безпечнішою. А ще, якіснішою для себе. Бо, сплачуючи за місце, вони матимуть законне право вимагати від керівництва ринку створення комфортних умов.
«Нас ставлять торгувати там, куди рожищани навіть не доходять»

Прохання директора ще більше обурило стихійників: «Усі «козирні» місця на ринку вже куплені, я не хочу продавати свої продукти, там куди рожищани навіть не доходять…», - стверджує продавчиня.

Основна причина, чому стихійники не хочуть торгувати на ринку, пов’язана з тим, що на дорозі можна розкласти поруч усе, що привіз з дому - сир, м'ясо чи овочі. А на території ринку їм доведеться розриватись між трьома прилавками: в мʼясному, молочному та овочевому павільйонах.
Суперечка не вщухала протягом 2 годин. Більшість продавців-стихійників залишились при своїх інтересах. Проте й були такі, які відкрито поставили ультиматум: підуть підприємці від «Колібріса», підуть і вони.

Що каже влада?

Міський голова Вʼячеслав Поліщук зауважив, що стихійна торгівля – це не тільки неестетичний вигляд міста, це перш за все, в спекотну пору року загроза здоров’ю та життю рожищан. Також небезпека криється й у тому, що продавці реалізують продукцію просто сидячи на бордюрі. Крок назад - і можна опинитися на проїжджій частині.

«Продукти, які продаються з землі, можуть викликати різноманітні шлункові захворювання. Їх якість та свіжість неможливо контролювати, а самі продавці працюють з грубим порушенням санітарно-гігієнічних правил. Порушується температурний режим при реалізації, зберіганні продуктів, відсутні документи, які засвідчують якість та походження продукції тощо. В більшості випадків торгівля здійснюється просто з землі», - коментує ситуацію міський голова.
Не будьте байдужими

Мʼясне, молочне, фрукти, овочі… Все це лежить просто на землі. Але люди купують. Тим самим спонукають продавців знову і знову продавати на стихійному ринку.

Нагадаємо, що «невдале» придбання харчових продуктів на стихійних ринках – це шлях до харчового отруєння та недешевого і довготривалого лікарняного. Якщо людина отруїться такими продуктами харчування, вона не зможе довести цей факт, бо немає суб’єкта, якому можна пред’явити звинувачення.

Звісно, кожен знає, що продукти в бабусі з села і смачніші, і корисніші. Але лише тоді, коли продаються подалі від зовнішніх збудників хвороби.

Якщо кожен проводитиме бесіди із стихійниками, запевнить улюблену бабусю-продавчиню, що неодмінно знайде її в павільйоні – місто стане кращим і безпечнішим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Ангст Показати IP 17 Червня 2016 08:09
Краще б з бурштинокопачами боролись
Ліля до Ангст Показати IP 17 Червня 2016 09:31
Давно пора на площі Богдана Хмельницького. там просто ЖАХ в ценрі міста. Не буде продавців (всіх ) - підуть трошки далі, в базар, це ж пройти всього кілька метрів а не кілометрів. А щодо бурштинокопачів - це зовсім інша проблема.
дід Панас Показати IP 17 Червня 2016 10:20
та їх розганяли вже не один раз, думаю навіть десятки разів. ТІ сільпухи понаїжджають, в парку сидять бухі, на маршрутку мільйон людей. Короче противно. В бюджет взагалі не платять ні копійки. Гнати їх звідти!!!
ULFR Показати IP 18 Червня 2016 00:02
Друзі, найбільш шокує те, що бабусь які продають городний дріб*язок аби дожити до кінця місяця.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus