USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У розвідці оцінили можливість наступу РФ у лютому

11 Лютого 2023 16:09
Росія не має достатніх ресурсів, щоб розпочати широкомасштабний наступ до річниці вторгнення в Україну 24 лютого.

Про це сказав представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Черняк у коментарі виданню Kyiv Post, оприлюдненому у суботу, 11 лютого.

«Водночас поширюється інформація про запланований на 24 лютого широкомасштабний наступ Росії, українська військова розвідка повідомляє, що Росія вже розпочала повномасштабний наступ 24 лютого минулого року, який триває і сьогодні», – зазначив він.

Черняк також заявив, що Росія планує найближчими тижнями активізувати свої зусилля на сході України, додавши, що зараз вона намагається знайти слабкі місця в обороні ЗСУ.

«За нашою інформацією, російське командування не має достатніх ресурсів для широкомасштабних наступальних дій. Головною метою російських військ залишається досягнення хоча б якогось тактичного успіху на сході України», – додав представник ГУР МО.

Крім того, Черняк наголосив, що Росія стикається з нестачею високоточної зброї, але, незважаючи на це, продовжує ракетний терор проти мирного населення в Україні.

«Росіяни вже використали понад 80% високоточних ракет. Вони намагаються відновити своє виробництво, але поки що це їм не вдається», – резюмував він.

Напередодні у Білому домі заявили, що Росія готується до весняного наступу. Країна-агресор використовує зимовий період для того, щоб поповнити запаси, провізію, переозброїти сили, поповнити особовий склад та відновити наступальні операції навесні.

Як ми писали, зі слів очільника Міноборони Резнікова, російські окупанти можуть розпочати свій наступ на південному сході України, оскільки там вони мають можливість поповнювати резерви.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 11 Лютого 2023 21:07
це їх шеф закінчив війну в грудні?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus