USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Байден залишив Київ та відправився у Польщу

20 Лютого 2023 15:52
Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден залишив Київ, завершивши свій історичний візит до України.

Як повідомляє CNN загалом голова держави пробув у столиці близько шести годин

Байден прибув до Києва потягом о 8 ранку за місцевим часом, а перші фото та відеопідтвердження з’явилися перед 12-ю годиною. Тоді президент США зустрівся з Володимиром Зеленським на Михайлівській площі, вшанував пам’ять загиблих за волю України, а потім обидва очільники держав продовжили офіційну частину візиту у Маріїнському палаці.

Цей приїзд став першим для президента США до України за майже 15 років. Востаннє високопосадовець зі Штатів такого рівня прибував з візитом в Київ у вересні 2008 року – тоді це був Джордж Буш-молодший.

Під час цього візиту було анонсовано про новий пакет підтримки від Вашингтону на 500 мільйонів доларів. Про нього офіційно оголосять завтра, але Байден зазначив, що цей пакет буде включати боєприпаси для HIMARS і гаубиць, більше Javelin, протитанкові системи та системи повітряного спостереження.

Володимир Зеленський заявив про те, що тепер у Росії не буде шансів на реванш. Натомість Джо Байден відзначив, що Україна, незважаючи на скептичне ставлення інших, досягла успіху у війні проти Москви.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus