USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У римо-католиків сьогодні - Святвечір

24 Грудня 2014 09:27
Сьогодні, 24 грудня, римо-католики відзначають Святвечір. За традицією, за стіл сідають лише після того, як на небо зійде перша вечірня зірка, яка символізує звістку про народження Христа.

Перед початком трапези віруючі обов’язково читають молитву, а потім їдять особливу зернову кашу з медом і фруктами, яку називають кутею.

Крім того, у католиків заведено залишати за столом одне вільне місце зі столовим прибором. Вважається, якщо хтось зайде до хати на Святвечір, то сім`я його прийматиме, як рідну людину. Цей звичай був вигаданий на знак пам`яті про близьких людей, які опинилися цього вечора далеко від сім`ї.

Різдво Христове католики всього світу святкують 25 грудня.

Нагадаємо, 21 грудня, у Луцьку відбулась урочиста передача Вифлеємського вогню миру прихожанам римо-католицького Кафедрального Костелу святих Петра і Павла. На польсько-українському кордоні передача вогню відбулася 19 грудня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus