USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

У салонах авто знайшли місце, яке на 371% брудніше за кришку унітаза

2 Вересня 2020 23:24
Британська компанія Compare the Market вирішила з'ясувати, наскільки салон автомобіля забруднений мікробами. Для цього вона взяла проби з машин і порівняла їх з аналогічними мазками, взятими із сидіння унітазу в туалеті офісної будівлі.

Як пише Obozrevatel з посиланням на Automobili, всього було протестовано десять автомобілів різних класів – від компактних кросоверів і пікапів до преміальних моделей. У салоні кожного з цих авто взяли пробу з тих поверхонь, з якими найбільше контактують водій і пасажир. І ось що з цього вийшло.

Найбільш забрудненою частиною автомобіля виявився екран інформаційно-розважальної системи: тут рівень бактерій на 371% вищий, ніж у кришки унітазу. На другому місці – важіль перемикання передач, у якого забруднення більш ніж на 331%. Далі йдуть підрульові покажчики повороту, кермо і важіль стоянкового гальма.

При цьому виявилося, що сімейні авто сильніше заселені бактеріями, ніж робочі – на це вказали дані порівняння мазків із нового кросовера Lexus та брудного пікапа Ford.

Зважаючи на отримані дані, фахівці Compare the Market порекомендували автовласникам частіше чистити й дезінфікувати салон автомобіля незалежно від його призначення – чи то машина для сімейних подорожей або робочих поїздок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus