USD 39.40 39.74
  • USD 39.40 39.74
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

У Саудівській Аравії племінника короля відпустили на волю за мільярд доларів

29 Січня 2018 07:41
Принц, мільярдер і племінник короля Саудівської Аравії аль-Валід бен Таляль відпущений на свободу після декількох місяців з моменту затримання.

Про це повідомляє Кореспондент з посиланням на інформагентство AFP.

Представник уряду повідомив, що аль-Валід бен Таляль, який залишається главою інвестиційної компанії King Holding Company, уклав угоду з прокуратурою. Згідно з повідомленнями ЗМІ, принц заплатив за своє визволення понад мільярд доларів.

62-річний бен Таляль - один з найбагатших людей у світі. На початку листопада 2017 року він був затриманий в Саудівській Аравії за підозрою в корупції. Крім бізнесмена було затримано ще близько 350 осіб, зокрема принців, високопоставлених чиновників і бізнесменів, яких розмістили у п'ятизірковому готелі Ritz Carlton в Ер-Ріяді.

Пізніше на свободу були відпущені більшість затриманих, які також погодилися заплатити за звільнення. Раніше повідомлялося, що влада могла отримати таким чином понад 100 млрд доларів. Високопоставлений саудівський чиновник розповів агентству Bloomberg, що наприкінці січня завершаться переговори з усіма підозрюваними, і той, з ким владі не вдасться укласти угоду, постане перед судом.

Спостерігачі вважають, що затримання стало методом боротьби принца Мухаммеда бен Сальмана зі своїми політичними конкурентами. Раніше принц оголошував про намір радикально модернізувати країну та її економіку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Світлана Михайлівна Показати IP 29 Січня 2018 10:06
На всі входи у ВР з 450 "народнообраними" повісити амбарні замки , виставити чатових . Випускати, як в Саудівській Аравії після внесення відповідного викупу і через місяць - два МВФ буде в нас позичати гроші ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus