USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.75 39.95
  • PLN 9.70 9.85

У Саудівській Аравії почали будувати місто-стіну в пустелі

26 Жовтня 2022 00:20
Нещодавно оприлюднені кадри з дрона свідчать про те, що Саудівська Аравія все ж розпочала будівництво в пустелі давно обіцяного мегаполісу The Line. Воно розташовуватиметься в північно-західній провінції Табук.

Нині серед пустелі біля Червоного моря екскаватори копають широкі траншеї завдовжки 170 кілометрів і заввишки до 500 метрів, повідомляє Dezeen.

Місто буде розраховане на проживання 9 млн людей.
«Роботи також можуть свідчити про підготовку до системи підземного транспорту, яку планується побудувати під довжиною міста», ‒ повідомляє видання.

«Незалежно від його розміру, він в кінцевому підсумку продемонструє, що у світі є людський потенціал, технології та прагнення до революції нашого нинішнього способу життя», – сказав виконавчий директор Неом з питань міського планування Тарека Каддумі.
Водночас експерти назвали цілі проєкту нереалістичними, а запропоноване місто The Line – непридатним для життя.

Про будівництво «міста майбутнього» було оголошено 24 жовтня 2017 року саудівським кронпринцем Мухаммедом ібн Салманом на конференції майбутніх інвестиційних ініціатив в Ер-Ріяді.

The Line – це один із низки проєктів, з яких складається Неом, загальною вартістю 500 мільярдів доларів. Основна його мета – створення туристичного міста з простором для роботи, розваг і життя на основі штучного інтелекту, де все буде доступним за 5 хвилин ходьби. Громадський транспорт має пов’язати будь-які точки міста за 20 хвилин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
100 % Показати IP 26 Жовтня 2022 08:23
З економічної точки зору краще будувати The square.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus