USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У селі Черче будуть ліхтарі на сонячних батареях

23 Вересня 2017 11:17
У селі Черче Камінь-Каширського району дві вулиці освітлюватимуть за сучасними технологіями – тут облаштують енергозберігаюче освітлення.

Про це повідомляє газета «Полісся».

Мешканці згаданого поліського села добре знають, як це жити у темряві. Щоразу, коли сонце зникає за небокраєм, ті змушені майже навпомацки діставатися до своїх домівок, адже вуличних ліхтарів, які б освітили їм шлях, тут просто немає. Однак після років сподівань селяни нарешті отримають шанс хоча б частково покращити ситуацію.

Цьогоріч у Черче стартувала основна фаза спільного проекту Євросоюзу та ПРООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду”, метою котрого є інтегрувати інноваційні технології на певній території, щоб зробити життя тутешніх громад більш комфортним і безпечним. Зокрема, в рамках проекту планується облаштувати енергозберігаюче освітлення на двох вулицях — Шкільній та частині Центральної. На даний час здійснюється підготовка бази для спеціального обладнання (сонячних панелей, батарей і ліхтарів).

За словами сільського голови Юрія Соколова, вже виконана більша половина роботи: встановлені чотири бетонні опори, проведені комунікації, на завершальному етапі реконструкція даху на адмінбудівлі, де й будуть змонтовані сонячні панелі.

Також у цьому приміщенні зберігатимуться акумуляторні батареї, в котрих накопичуватиметься зібрана за день енергія небесного світила.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Укр Показати IP 23 Вересня 2017 11:53
Для чого це робити ... окупність тих світильників настільки велика ... що дешевше в 50 раз булоб поставити світильники на led лампах (споживання тих ламп настільки мала що ніяке здорове обгрунтування і глузд недозволилоб викидати кошти) ... Такі поняття як енергоенфективність, окупність (рентабельність) і взагалі доцільність ... відсутнє в нас коли питання йде про можливість "здоїти" кошти. Але в нас все так ... де гроші дійсно потрібні ... так нікого нецікавить ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus