USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У селі на Волині хочуть назвати вулицю іменем Ніфонта

27 Лютого 2018 20:54
Одну з вулиць у рідному селі покійного митрополита Ніфонта (Василя Солодухи) просять назвати на його честь.

З відповідним клопотанням до органів галиновільської місцевої влади 26 лютого звернулися духовенство та віряни Володимир-Волинської та Ковельської єпархії, повідомляє Район. Стара Вижівка.

Під час зустрічі з сільським головою Галиної Волі Василем Коржаном представник ініціативної групи благочинний кримненської округи протоієрей Сергій Никонюк передав лист-прохання, підписаний митрополитом Володимир-Волинським і Ковельським Володимиром.

«Із постаттю одного архіпастиря, нашого сучасника, для безлічі волинян пов’язана ціла епоха – це, блаженної пам'яті, митрополит Волинський і Луцький Ніфонт (Солодуха), уродженець села Галина Воля. Майже 25 років владика керував Волинською єпархією Української православної церкви, і був він великим волинянином та духівником від Бога, який усе свої життя поклав на вівтар служіння православній церкві та українському народу. За його особливий внесок у новітню історію Волинського краю та для увіковічнення блаженної пам’яті спочилого архіпастиря просимо назвати одну з вулиць села Галина Воля на честь митрополита Ніфонта (Солодухи)», – йдеться у зверненні.

Те, що односельчани ревно бережуть пам'ять про свого земляка і воліють, аби вулицю, на якій розміщена хатина покійного митрополита, таки назвали на його честь, підтверджує і настоятель галиновільського храму Богдан Єфімук, який також був присутній на зустрічі.

Василь Коржан зареєстрував звернення та запевнив: його розглянуть на найближчій сесії. Тоді і стане відомо про результати голосування.

Нагадаємо, митрополит Ніфонт помер 22 березня 2017 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
???? Показати IP 27 Лютого 2018 23:14
Ще Путінською чи Кирилівською назвіть!..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus