USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У селі на Волині виявили сказ у мертвого собаки

4 Грудня 2020 23:43
У селі Куснища, що на Любомльщині, зафіксували випадок захворювання на сказ у загиблого собаки.

Про це повідомляють на сайті Любомльської РДА.

2 грудня 2020 року відбулося засідання районної державної надзвичайної протиепізотичної комісії при райдержадміністрації.

Начальник Любомльського районного управління ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області Микола Вавриш повідомив, що згідно з експертизою Волинської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від 02.12.2020 року № 00437п.м./20 у трупа загиблої собаки в с. Куснища встановлено діагноз сказ.

Після обговорення членами комісії ситуації щодо епізоотичної ситуації в селі Куснища державною надзвичайною протиепізоотичною комісією при районній державній адміністрації прийняті рішення:

– затвердити рішення про накладання карантинних обмежень по сказу с. Куснища та про посилення ветеринарно–санітарного контролю за проведенням антирабічних заходів;

– розробити план заходів по ліквідації сказу в с. Куснища;

- взяти на постійний контроль урочища заселені червоною лисицею;

- забезпечити виконання плану заходів по ліквідації сказу в с. Куснища;

– систематично проводити обстеження угідь, де мешкають дикі тварини, і при виявленні їх трупів або вбитих з підозрілою поведінкою звірів негайно повідомляти працівників державної служби ветмедицини і надсилати матеріал у ветеринарну лабораторію для дослідження на сказ;

– проводити боротьбу з бродячими собаками та котами в мисливських угіддях;

– не допускати до полювання невакцинованих проти сказу собак, про що у мисливців повинні бути відповідні документи;

– в мисливських угіддях (території Любомльської ОТГ), які оголошені неблагополучними і знаходяться в загрозливій зоні, заборонити промисловий і ліцензійний відстріл диких тварин, їх відловлювання і вивезення;

– сприяти організації у проведенні ветеринарних міроприємств;

– забезпечити лікувально–профілактичний заклад, на який покладено обов’язки надання своєчасної допомоги потерпілим від покусів тварин, достатньою кількістю антирабічних препаратів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Експерт Показати IP 6 Грудня 2020 00:19
Собачку жалко

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus