USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Шацькому районі діти пішки ходять на навчання у сусіднє село

28 Листопада 2016 09:43
Жителі села Піща Шацького району обурені тим, що авто, яке нібито перебувало на балансі їхньої школи, передали для доставки дітей в інший навчальний заклад. Тож тепер учні із сусіднього села добираються до переважно пішки, - розповіла одна із жительок села, - повідомляє «КОРДОН».

«Цьогоріч початкову школу у селі Затишшя Шацького району закрили. Раніше учні з цього населеного пункту продовжували навчання зазвичай у освітньому закладі села Піща. Та тепер, чомусь, вже починаючи з 1-го класу, діти прямують здобувати знання у Мельники», – розповіла жінка.

Правда, кілька учнів із Затишшя, зрештою, так і продовжили навчатись у Піщі. Та якщо раніше їх довозив транспортний засіб сюди, то тепер вони добираються пішки. Адже цей автомобіль доставляє дітей тепер із Затишшя у Мельники.

У Шацькому відділі освіти кажуть, що один транспортний засіб не може довозити учнів із Затишшя в обидві школи. Перевагу надали доставці в Мельники, бо на батьківських зборах в цьому селі більшість проголосували за такий розклад. Адже саме туди переважно ходять їхні діти.

“Транспортний засіб на балансі не конкретної школи, а відділу освіти. Цьогоріч склалась така ситуація: відповідно до тендеру у нас нема розрахованого пального на заправку двох автобусів. Тому власним авто не матимемо змоги доставляти дітей в Піщу із Затишшя. Спробуємо вирішити питання з рейсовим транспортом, який безкоштовно їх би довозив. Наразі години уроків із розкладом маршруток не збігаються, що створює проблеми”, – прокоментував Анатолій Пех, начальник відділу освіти Шацької РДА.

З наступного року, коли розроблятиметься новий тендер, Анатолій Анатолійович пообіцяв максимально посприяти, аби вирішити це питання. Зокрема, збільшити ліміт бензину. До того ж, от-от має з’явитись новий автобус, що возитиме учнів у Мельники.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
саша Показати IP 28 Листопада 2016 09:50
ПЕРЕМОГА ! Д*біли бл* .....
Шацьк Показати IP 28 Листопада 2016 10:58
Скільки вже скандалили по школі в Піщі. Невже не можна заздалегідь передбачити такі моменти. А не ставити дітей та батьків перед фактом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus