USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У шкільному музеї на Волині знайшли скульптури Леніна та Кірова

6 Червня 2016 16:18
У Ківерцівській ЗОШ №4 виявили радянський музей з скульптурами Леніна та Кірова.

Про це інформує «Вголос».

Третього червня депутати Ківерцівської райради Анатолій Пушкін та Анатолій Король відвідали Ківерцівську ЗОШ І-ІІІ ст. №4. Депутатів цікавило питання забезпечення виконання рішення Волинської обласної ради щодо урочистого святкування проголошення Акту відновлення держави Україна 30 червня 1941 року.

З’ясувалося, що в директора школи лист з відділу освіти Ківерцівської РДА з планом заходів є. Однак ні тематичних виховних годин, ні виставок з світлинами і розповідями про героїчну діяльність воїнів ОУН-УПА в шкільній бібліотеці не було.

Натомість на видному місці у бібліотеці стояли книжки, які пропагують комуністичний тоталітарний режим, ілюстровані сепаратистськими стрічками. Також біля кабінету директора школи розміщений музей так званої бойової слави радянського тоталітарного режиму. Там на полицях виявили заборонені символи, фотографії та скульптури комуністів, зокрема Леніна та Кірова, «георгіївські стрічки».

«З цього приводу ми звернулись до голови Ківерцівської РДА Валерія Ткачука та повідомили про порушення Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». Однак, Валерій Ткачук повідомив, що йому не відомо про існування музею в школі», – розповів депутат райради Анатолій Пушкін.

До слова, Інформаційне агентство Волинські новини нещодавно показало фотофакт, як за кущами «зачаївся» Ленін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Бе Показати IP 6 Червня 2016 16:41
Скоро і те, що зараз заборонять. До виборів не так і далеко.
правильно Показати IP 6 Червня 2016 16:58
Була УПа і тільки УПА. Все інше - вигадка. Не було нічого - ні дня, ні ночі, ні повітря, ні тверді земної. Була УПА і тільки УПА. Як набридло це примітивне зомбування.
!!! Показати IP 6 Червня 2016 17:36
Депутати Ківерцівської райради Анатолій Пушкін та Анатолій Король.... над декомунізацією своїх прізвищ не задумувались....? Піаритись на дурницях і робити вигляд тяжкої праці легше ніж працювати!
Анонім Показати IP 6 Червня 2016 17:59
Влада сама уподоблюється більшовикам, знищуючі і забороняючи власну історію.
Ківерчанка Показати IP 6 Червня 2016 18:07
Як би Зіновій Маркович встав (Господи упокой його душу) він знов вмер від цієі наруги над памяттю простих воєнів -солдатів Червоноі Арміі які загинули щоб прийдешні покоління жили в мирі А от ті що сьогодні кричать що все що було до так звано\ вільно\ Укра\ни неправильно і молитись треба по украєнські і забути свою історію ( 30-РІЧНО\ ДАВНИНИ) теплі спогади нормального життя хй би краще ішли в ато і там показували свою палку любо до Укра\ни
Ківерці Показати IP 6 Червня 2016 23:10
Так це і є музей, це пам'ять про минуле, як ми можемо стерти з пам'яті те що було, а наші дідусі, прадідусі за що життя віддали щоб зараз зняти їхні фотографії і не згадати? Ніхто не говорить що це пропаганда, це пам'ять !!!!!!!!!! Тим більше цей музей існує з часу заснування школи, і як вище згадується, покійний Зіновій Маркович, збирав цю всю інформацію віддавши все життя, скільки часу він проводив у різних архівах щоб знайти правдиву інформацію а тепер, той же Король, випускник цієї школи, так паклюжить. Мав би совість хоч капельку!!!!
Саша Показати IP 7 Червня 2016 00:26
Це історія наших батьків дідів і прадідів а не комунізація.
леді Показати IP 8 Червня 2016 09:47
це історія рабства і знищення . дух малоросів досі не вивітрився з голів деяких волинян.
Микола Показати IP 8 Червня 2016 11:23
Покійний Зіновій Маркович вiв у нас суспiльствознавство. Ой не знаю якби вiн оте все винiс, коли б живий був. Пiшов би напевно в партизани. Ще не вечiр.
якщо така правильна Показати IP 8 Червня 2016 13:51
І як Ви такою леді стали в країні "малоросів"? До речі, "леді" - слово іншомовне, щоб не бути "малоросом", треба писати "панночка". Якось так, панночко.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus