USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У школах Луцької громади хочуть запровадити християнську етику

31 Березня 2021 09:42
Вчора вперше у конференц-залі департаменту ЦНАП зібралися разом представники влади, національної поліції, духовенство, керівники закладів освіти Луцька, аби обговорити питання запровадження у школах міської територіальної громади факультативних занять з християнської етики та окреслити нові напрямки роботи з молоддю. Адже, діти духовно бідніють і активно долучаються до соціальних мереж.

Про це повідомляють на сайті міської ради Луцька.

Проблема виховання особистості завжди була однією з актуальних, але в сучасних умовах, зважаючи на соціальні виклики, які сьогодні переживає українське суспільство, вона набуває особливого значення.

Запровадження у закладах освіти уроків християнської етики стане відповіддю на виховні виклики, які стоять сьогодні перед суспільством, але ця шкільна дисципліна має бути позаконфесійною. Йдеться, щонайперше, про духовний розвиток дитини – такі години морального спілкування допоможуть подолати інформаційний вірус, який атакує голови та серця підростаючого покоління.

«На превеликий жаль, зараз ми щодня спостерігаємо процес падіння, відсутності моральних цінностей в молодого покоління, розповсюдження наркоманії в нашому місті та країні в цілому. Все більше молоді обирає цей шлях і ми, безумовно, не можемо стояти осторонь цих проблем», – розпочав нараду Ігор Поліщук.

«Звичайно, школа не може замінити батьківське виховання та виховання в сім’ї. Що ми можемо зробити – привити правильні цінності, для того щоб діти стали здоровими, успішними членами суспільства», – зазначив міський голова.
«Ми бачимо рівень аморальності, ми бачимо рівень деградації моралі суспільства і ми розуміємо, що нам потрібно якось виправляти цю ситуацію. Сьогодні ми спробуємо домовитися разом, щоб впровадити християнську етику в усіх навчальних закладах Луцької територіальної громади. Звичайно, вчителів не вистачає, тому що потрібні кваліфіковані люди, які не просто передають якусь інформацію, а віддадуть серце дітям і правильні цінності. І це дуже важливо», – зазначив депутат Луцької міської ради від партії «ЗА Майбутнє» Роман Кравчук.

«Друге важливе питання – це, звичайно, комплексна програма з впровадження протидії шкідливих звичок. І нам потрібно якось боротися з цим», – зазначив депутат.
Шкільну програму годин духовно-морального спрямування має розробити спеціально створена робоча група, адже діти повинні отримувати підтримку та розуміння від батьків та професіоналів, а не однолітків на вулиці чи у соціальних мережах. У свою чергу, президент всеукраїнського благодійного фонду «Сім’я» Андріан Буковинський презентував учасникам наради навчально-методичний посібник «Основи сім’ї», який уже найближчим часом розглянуть на черговому засіданні депутати міської ради.

Читати також: За два тижні зі стін луцьких будинків ліквідують адреси телеграм-каналів, що торгують наркотиками

Також було зазначено, що надзвичайно важливою є і боротьба з каналами поширення наркотичних засобів у мережі, а також із їх рекламою на вулиці. А до виготовлення друкованої продукції та створення відеороликів про здоровий спосіб життя долучиться Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
ВІРУС Показати IP 31 Березня 2021 10:21
В кожному селі тепер БАР І ЦЕРКВА.
Скептик Показати IP 31 Березня 2021 11:01
А чому саме християнську? Невже буддистська, мусульманська, конфуціанська етика чимось відрізняються від християнської? Не потрібно надавати перевагу одній релігії перед іншою, потрібно просто вчити нормам етики і моралі, бо те, що розповідають на уроках християнської етики не завжди відповідає сучасним правилам поведінки в суспільстві.
Користувач1 до Скептик Показати IP 31 Березня 2021 12:51
Абсолютно вірно! В нас має бути вільне віросповідання. Краще б ввели в шкільну програму правила дорожнього руху, в деталях. Куди корисніше, впевнений, що в нас і дорослих багато не знають їх.
спектик до Скептик Показати IP 31 Березня 2021 18:31
дуже відрізняється... раджу перечитати старий заповіт.
Анонім Показати IP 31 Березня 2021 11:16
Дуже потрібна ініціатива!! Дякую!
Glover Показати IP 31 Березня 2021 11:25
Краще уроки психології, фінансової грамотності вводять вчити.
111 Показати IP 31 Березня 2021 11:52
В цьому питанні є 2 сторони медалі. Як задоволені, так і не задоволені, адже ст. 35 Конституції України ніхто не відміняв ( школа відокремлена від церкви, жодна релігія не може бути визнана державою, як обов"язкова). Хіба -що, ця дисципліна, якщо буде введена в шкільну програму, буде носити факультативний характер( тобто, по- бажанню), інакше, може спровокувати непорозуміння і конфлікти ( різна віра, атеїзм і т.д. і т.п). На мою думку, краще просто етика.
Думка Показати IP 31 Березня 2021 13:09
В преамбула до Конституції України написано «усвідомлюючи відповідальність перед Богом». То ми хочемо, щоб всі і кожен дотримувались Основного закону, чи підходимо до цього питання вибірково: мої права забезпечуй, владо, а про відповідальність перед Богом можна і забути?...
представник ООН до Думка Показати IP 1 Квітня 2021 04:04
Немає закону вищого за Господній і ніякий земний суд я не боюсь як всевишній, хоча сам і хрещений в православній (та ніхто нас не питає в дитинстві, адже батьки традиційно хрестять де самі хрещені), зате я ходжу у всі християнські конфесії — католичні (доречі дід був поляк), бабтистські, п'ятидесятники, і рідше в православні. Згодом почав сумніватися в існуванні всевишнього, та шукаю його далі, сподіваючись що десь знайду правду, адже у мене підкрався сумнів що біблію було навмисне написано для контролю над людьми, аби останні боялися гріха. Та ті хто нас тримає на контролі, самі ж грішать не менше за звичайних людей, вважаючи їх своїми рабами. У дечому вони праві — ми їм віддаємо податки при отриманні зарплатні, потім йдучи в магазин (по їжу, та одяг) — знову податок та пенсійний збір (Масони постараються нас потравити з літаків-хімтрейлів щоб ми не дожили до цього віку, а молодь знищити у військових конфліктах), при заправці авто — податок (а дороги з ямами по 20–40 см і сніг не чистять належним чином, а лише для виду), сплачуємо завишені комунальні, за утримання будинків і прилеглих територій (які насправді ніхто не утримує, а лише для відмазки приїдуть раз в рік і полатають дах чи зіб'ють бурульки), автостраховки (обов'язкові, адже ніхто не хоче на себе брати відповідальність з такими дорогами, та й ще доведіть що вони вам зобов'язані виплатити страхову виплату)... Можна безліч порахувати за що ми не повинні були б віддавати кровні гроші, та у нас ніхто не питатиме і те що у нас не вистачає грошей на власні потреби чи хобі, нікого не цікавить.
Відверта Показати IP 31 Березня 2021 13:26
Все починається в родині. Де відповідальність батьків? Всі хочуть, щоб школа віддувалася за все і за всіх. Перевантажувати дітей ще....? На кожному уроці виховують. Починаймо з себе. Що я, особисто, зробив для цього, а не нарізати завдань іншим.
Анонім Показати IP 31 Березня 2021 14:38
Спочатку треба навчити вчителів бути політично і релігійно нейтральними , щоб не навязували дітям свою думку.
Анонім Показати IP 31 Березня 2021 14:51
Діти беруть приклад з дорослих. Змінюватись потрібно дорослим!!!!
Ангст Показати IP 31 Березня 2021 23:24
А як же свобода віросповідання?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus