USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.70 9.86

За два тижні зі стін луцьких будинків ліквідують адреси телеграм-каналів, що торгують наркотиками

30 Березня 2021 15:52
У Луцьку муніципалам дали два тижні на ліквідацію адрес телеграм-каналів, із допомогою яких відбувається торгівля наркотиками, на стінах міських будинків.

Таке доручення департаменту ЖКГ спільно з департаментом муніципальної варти дав Луцький міський голова Ігор Поліщук під час наради щодо запровадження у закладах освіти Луцької міської територіальної громади факультативних занять з християнської етики, посилення роботи з пропаганди здорового способу життя, подолання шкідливих звичок, попередження проявів булінгу в учнівському середовищі

«Останнім часом ми спостерігаємо процеси падіння моралі серед молодих людей. Чи не щодня бачимо в новинах сюжети, як поліція ловить так званих закладників. Ми не можемо стояти осторонь таких проблем», – зазначив міський очільник.

Так, нараду розпочали із розгляду питань щодо пропаганди здорового способу життя та подолання згубних звичок серед молоді.

На думку мера, перш за все, необхідна потужна інформаційна компанія у навчальних закладах Луцької громади.

Він зазначив, що час на підготовку інформаційної кампанії потрібно чітко використати до початку наступного навчального року.

«Можливо цю роботу виконуватимуть волонтери, а може працівники структурного підрозділу міської ради. Квітень-травень необхідно витратити на підготовку інформаційної кампанії, щоб з 1 вересня все запрацювало, як слід», – каже міський голова.

Зі слів Ігоря Поліщука, станом на сьогодні здебільшого наркотики продають у телеграм-каналах, назви яких пишуть на стінах будинків.

Тому під час наради міський голова доручив департаменту муніципальної варти спільно з департаментом ЖКГ розробити спеціальну програму та за наступні два тижні виявити та ліквідувати написи з адресами телеграм-каналів на стінах будинків.

«При чому це має бути естетично – не чорною фарбою по фасаду рожевого будинку», – зазначив мер.

Окрім того, посадовець запропонував створити місцеву спільноту людей, які будуть такі телеграм-канали блокувати на кшталт чат-боту «Стоп-наркотик», у якому детально описано механізм блокування телеграм-каналів. Його адміністрування здійснюється Харківським національним університетом внутрішніх справ.

Він висловив ініціативу щодо виділення коштів з міського бюджету на виготовлення відеопродукції про шкідливість наркоманії та інших згубних звичок.

Водночас міський голова дав доручення управлінню освіти Луцької міської ради за наступні два тижні знайти студентів із факультетів соціології луцьких вишів для проведення соцопитування в школах, профтехучилищах та університетах.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Луцьк Показати IP 30 Березня 2021 17:27
"Окрім того, посадовець запропонував створити місцеву спільноту людей, які будуть такі телеграм-канали блокувати" - це вірно. Вкажіть, наприклад, якусь адресу(мейл, телеграм, вайбер та ін.) куди такі адреси скидати, щоб кожний хто побачив напис на стіні міг його відправити для блокування. Бо замальовування то тимчасове і мабуть менш дієве.
Анонім Показати IP 30 Березня 2021 17:35
Дуже оперативно відреагували,не встиг за стільки років прочитати.
Лучанин Показати IP 30 Березня 2021 17:40
Вже декілька років на це показую муніципалам,які бабусь з петрушкою ганяють. Відповідь одна-це не входить в наші обов'язки..... Браво,влада!!!!! І перевірте потім їхню роботу,будь ласка
123 Показати IP 30 Березня 2021 18:19
Будуть замальовувати, а поряд писати чорним бальочиком 'МунВарта'?
Анон Показати IP 30 Березня 2021 21:00
На жаль це тимчасове рішення. А так то, як людина, яка часом курить марихуану, можу сказати точно - щоб дістати будь-який наркотик, не потрібно шаритись біля будинків і шукати телеграм адреси, на відповідних(і що саме абсурдно - відкритих) форумах, ви знайдете свого баригу в декілька кліків. Банити в тг теж не ефективно, бариги створюють новий канал за кілька хв і протягом доби, шоп функціонує, як раніше. Для того, щоб діти не вживали наркотики, їм потрібно забивати голову іншим, знаннями або творчою діяльністю, а так коли умови проживання так собі і з батьками то говориш раз в тиждень, то думка зробити своє життя "яскравішим", не покидаючи стін квартири, навідується в голови неокрепших умів самовільно. P.s. до нашої влади - ловлячи закладчиків нічого нн зміниться, то є наркопіхота, садите молодих людей яким просто бариши голову задурили своїми обіцянками про легкі гроші. Ловити треба справжніх бариг, які мільйони гривень кладуть в кишені, не виходячи з хати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus