USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

У школі на Волині понад 40 років не ремонтували спортзал

18 Серпня 2020 12:55
Школа-ліцей у Колках Маневицького району – один із найбільших навчальних закладів на Волині. Тут здобувають освіту понад тисяча учнів. У школі відремонтовано класи, приміщення для хореографії та кабінет праці для дівчаток, яскраві коридори. Є і свій музей, і навіть картинна галерея. Директор школи Віталій Котеленець каже, що опорна школа почала змінюватись на краще, коли начальником відділу освіти Колківської селищної ради став Леонід Новак. Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Та все ж найбільша проблема навчального закладу – великий спортивний зал, який не ремонтували із часу заснування школи, а минуло вже понад чотири десятки років.

Кошти треба вкладати передусім у розвиток дітей, наголосив начальник відділу освіти Колківської селищної ради Леонід Новак. Чоловік переконаний: капітальний ремонт спортзалу вкрай потрібен, тим паче, місцеві учні не пасуть задніх у спорті, тож їм треба комфортне місце для тренувань і проведення змагань.

«Ми приймаємо гостей із області – у нас багато змагань проходять на обласному рівні, – каже Леонід Новак. – На початку року було замовлено проєктно-кошторисну документацію. Наразі вже оголошено тендер, нам залишилося кілька днів дочекатись завершення тендеру, потім візьмемо дозвіл на початок робіт, і я більш ніж впевнений, що до кінця року цей проєкт буде реалізовано».

Тому, щоб кошти на ремонт спортзалу – а це понад 2 млн грн – виділили з фонду соціально-економічного розвитку, посприяла народний депутат України Ірина Констанкевич.

«Ми неодноразово піднімали це питання, щоб залучити кошти з соцеконому, з інших джерел, – зазначає Ірина Мирославівна. – Нам вдалося ці гроші залучити, ось уже перші транші надійшли – по мільйону. Сподіваємося, що ці кошти повною мірою надійдуть і вже в 2020 навчальному році колківські школярі будуть відвідувати заняття з фізкультури в оновленому, відреставрованому, сучасному залі».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus