USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Майбутні кухарі у Камені-Каширському навчатимуться на найсучаснішому обладнанні

30 Березня 2021 07:00
На базі Камінь-Каширського ВПУ відкрили навчально-практичний центр сучасних харчових технологій.

Про те, в яких умовах відточуватимуть кулінарну та кондитерську майстерність студенти і що цікавого є в найсучаснішому центрі харчових технологій, розповідає телеканал «Аверс».

Другокурсниці Софія та Діана у Камінь-Каширському ВПУ здобувають фах кухаря-кондитера. Кажуть, на новому обладнанні навчально-практичного центру сучасних харчових технологій можуть готувати такі смаколики, про які раніше і мріяти не могли. Вже пробували прикрашати тістечка велюром.

«Натхнення є взагалі далі навчатися, проводити більше часу, вчитися нового. Дуже класно, що тут є нове обладнання. Така інтрига – тут навчатись», – зізнаються дівчата.

А на сучасній кухні готують ароматні стейки та фірмові салати. Майстри виробничого навчання у захваті від нової техніки, кажуть, тепер вчити студентів приготування нових страв – саме задоволення.

«У своїй глибинці ми такого навіть не очікували. Дуже нам приємно працювати в такому навчальному закладі. Це є наша гордість. На мою думку, звідси будуть виходити вже висококваліфіковані робітники, адже вчитимуться на новітньому обладнанні», – вважає майстер виробничого навчання Камінь-Каширського ВПУ Валентина Ходаковська.

Професійного обладнання такого рівня немає навіть в обласному центрі, каже народний депутат України Ірина Констанкевич. Обраниця громади та Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» посприяли, щоб на новий центр спрямували 80 тис. грн.

Загальна вартість сучасного НПЦ – близько 4 млн грн. А відкрили його за співфінансування з державного, обласного та місцевого бюджетів, крім того, долучили кошти зі спецфонду училища.
«Центр – унікальний. У тому сенсі, що він дає можливості навчатися учням спеціальностей харчових технологій на найсучаснішому, найпрогресивнішому обладнанні, і аналогів на Волині такого обладнання для кухні, для кондитерів узагалі немає, – зазначила Ірина Констанкевич. – Я це вже почула від фахівців зі спілки кулінарів – тих людей, які достеменно знають особливості кондитерського, кулінарного мистецтва».

Площа такого сучасного центру – майже 200 квадратних метрів.

Директор Камінь-Каширського ВПУ Анатолій Корінчук каже: нині понад сто студентів вивчатимуть тут тонкощі кулінарного та кондитерського мистецтва.

«Ідея щодо створення центру із надсучасним обладнанням для підготовки робітничих кадрів кухарів і кондитерів виникла в березні, коли було оголошено конкурс проєктів на вседержавному рівні. Особлива подяка Ірині Мирославівні, тому що вона доклала багато зусиль саме на початковому етапі. Вона бачила, що було до цього, а сьогодні бачить, що стало опісля. За її сприяння було облаштовано центральне опалення», – розповів директор навчального закладу.

Отож, можна навіть не сумніватися: із таким навчально-практичним центром сучасних харчових технологій на Волині буде чимало професійних кулінарів і кондитерів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus