USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

У школі на Волині виявили гепатит

26 Січня 2018 11:01
Лікарі ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» продовжують роботу у вогнищі вірусного гепатиту А в с. Піща Шацького району. За тиждень кількість хворих досягла 8 осіб. Виявлено захворювання у школяра місцевої школи, де навчається понад 140 дітей. Є загроза поширення інфекції в навчальному закладі.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України.

Вірусний гепатит А – гостре інфекційне вірусне антропонозне захворювання, котре вражає печінку, може протікати з проявами жовтухи (або у безжовтяничній формі), передається переважно фекально-оральним шляхом при вживанні питної води, харчових продуктів, забруднених вірусом. Джерело інфекції – людина. Від моменту зараження до появи перших ознак захворювання може проходити від 7-ми до 50 днів.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯКІ ХВОРОБИ, ОКРІМ КОРУ, ЧАТУЮТЬ НА УКРАЇНЦІВ

Вірус гепатиту А стійкий у зовнішньому середовищі. Він витримує заморожування, стійкий при нагріванні до 60˚С протягом однієї години, зберігає активність при кімнатній температурі до 4-х тижнів. Вірус не гине за умов існуючих методів знезараження у водопровідній та колодязній питній воді. Тому у всіх осередках проведена роз’яснююча робота та лабораторне дослідження питної води. За результатами лабораторного контролю в домашніх вогнищах антигену вірусного гепатиту А у питній воді з колодязів не виявлено.

Продовжується медичне спостереження за контактними особами в школі та у домашніх вогнищах, з контактними проведено бесіди з профілактики вірусного гепатиту А, дотримання правил особистої гігієни. Проведена заключна волога дезінфекція, хлорування шахтних криниць та надвірних вбиралень.

Надані рекомендації щодо запобігання поширенню інфекції дирекції школи, медичним працівникам, органам влади, населенню.

Епідрозслідування триває.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus