USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Шотландії врятували «найсамотнішу вівцю Британії», яка два роки прожила в пастці під скелею

7 Листопада 2023 00:21
У Шотландії біля селища Балінтор (земля Гайленд) врятували вівцю, яку місцеві медіа називали «найсамотнішою вівцею Великої Британії». Тварина два роки самотою прожила в пастці на галявині під скелею, до якої, як гадали, неможливо дістатися.

Про це пише Бабель із посиланням на The Telegraph.

Вперше, у 2021 році, вівцю помітила пара на каяку, що пропливала повз галявину. Ця ж пара повторила свій маршрут цього року і була дуже здивована, побачивши ту саму вівцю на тій самій галявині. Вона вже мала інший вигляд – тварина дуже заросла шерстю і погано пересувалася.

Читати ще: Біля берегів США врятували рибалку, який майже два тижні дрейфував у Тихому океані

Фото «змученої» вівці швидко розійшлося в медіа, після чого групи місцевих спробували самотужки дістати тварину, але відмовилися від ідеї через складний і небезпечний ландшафт.

За порятунок взялася благодійна організація «Шотландське товариство захисту тварин». Її фахівці назвали вівцю Фіоною. Вони спустилися по неї за допомогою альпіністського спорядження. Разом із пʼятьма «рятувальниками» йшов репортер BBC Landward. Він розповів, що Фіона була занадто товстою і, схоже, добре почувалася. Тепер її обстрижуть і перевірять ветеринари.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus