USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Шрі-Ланці – режим НС через зіткнення мусульман і буддистів

7 Березня 2018 08:14
Влада Шрі-Ланки ввела 6 березня режим надзвичайного стану на всій території країни на 10 днів у зв'язку із зіткненнями між буддистами і мусульманами у районі Канді в Центральній провінції. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters та CNN.

“У Канді група мусульманських чоловіків вбили 41-річного чоловіка, який сповідував буддизм. Цей інцидент спровокував підпали і масові заворушення. У місті була введена комендантська година”, — йдеться в повідомленні CNN.

“На спеціальному засіданні кабінету міністрів було прийнято рішення оголосити надзвичайний стан терміном на 10 днів для запобігання поширенню міжгромадських заворушень на інші частини країни, — повідомив офіційний представник уряду Шрі-Ланки, міністр спорту Даясірі Джаясекара. — Було також прийнято рішення вжити жорстких заходів проти людей, які закликають до насильства через Facebook”.

Влада Шрі-Ланки направила військових і поліцейських в Канді для запобігання міжобщинних зіткнень. Також у місто Діган увійшли близько 200 військовослужбовців. Десятки людей були заарештовані.

Прем'єр-міністр Шрі-Ланки Раніл Вікраманісінгхе заявив, що постраждалі отримають компенсації і уряд зробить рішучі кроки для припинення насильства.

Напруженість між представниками громад буддистів, які становлять більшість населення Шрі-Ланки (близько 70%), і мусульман (близько 10% населення) наростала в країні протягом останнього року. Деякі фундаменталістські буддистські організації звинувачують мусульман у тому, що вони насильно змушують іновірців переходити в іслам, а також у тому, що вони нібито плюндрують буддистські археологічні пам'ятники.

Деякі буддисти також протестують проти прибуття в Шрі-Ланку біженців-мусульман з М'янми, де останнім часом спалахнув збройний конфлікт на грунті протистояння буддистської і мусульманської громад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus