USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

У Франції оголосили надзвичайний стан

10 Грудня 2018 22:50
Президент Франції Еммануель Макрон у зв’язку з масовими протестами оголосив у країні надзвичайний стан. Про це він заявив у понеділок, 10 грудня, під час телевізійного звернення, інформує Кореспондент.

Зокрема, Макрон заявив, що оголошує в країні надзвичайний економічний і соціальний стан.

Деталі надзвичайного стану поки не повідомляються. Водночас у своїй промові президент Франції пообіцяв у майбутньому збільшення зарплат і підвищену увагу до питання освіти.

«Ми хочемо домогтися Франції, де є гідність, робота, Франції, де наші діти жили б краще від нас», – підкреслив Макрон. Для цього, з його слів, необхідно приділити велику увагу середній та вищій освіті, «щоб вони могли вільно жити і працювати».

Макрон також обіцяв підвищення мінімальної зарплати в країні з 2019 року. «Мінімальна зарплата підвищиться з 2019 року на € 100 на місяць», – сказав він.

Крім цього, президент повідомив, що французи, які працюють, отримають у кінці року премію, що не буде оподатковуватися.

«Всі роботодавці можуть виплатити працівникам премію, яка не буде оподатковуватися», – сказав він.

Влада Франції поки може лише попередньо оцінити збитки, які протести "жовтих жилетів" завдали економіці країни, але вже зараз очевидно, що вони величезні. Днями газета Le Parisien повідомила, що в Парижі за час протестів було спалено близько 50 автомобілів, а десятки підприємств розгромлено протестувальниками, причому деякі з них ще й розграбовано. Влада міста стверджує, що вуличні сутички завдали мільйони фунтів шкоди.

Також у Франції вивчають повідомлення про можливу причетність Росії до організації акцій протесту «жовтих жилетів». Цим питанням займається міжвідомча структура – Генеральний секретаріат з оборони і національної безпеки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Propagandist Показати IP 10 Грудня 2018 23:01
Niespodzianka!!!
аноним Показати IP 10 Грудня 2018 23:18
Вот как нужно и плюс 100 евро к зарплате ,и налоги минус ,А у нас плюс Газ плюс свет и гідність і остаточне прощавай .
Анатоль_ до аноним Показати IP 11 Грудня 2018 01:10
Нiчого тута не зробиш, бо ж така наша доля. Мусово нам терпiти. Зцепити зуби та терпiти
Віктор до аноним Показати IP 11 Грудня 2018 08:40
А вам там зарплату піднімають час від часу?
Анонім до аноним Показати IP 11 Грудня 2018 12:00
Чого в Путіна того не вимагаєш, а сидиш на українських форумах?Фрагцузи вперше побачили, що таке "іхтамнєти" і що таке "руцкій мір"
Я Показати IP 11 Грудня 2018 02:16
Макрон тільки сказав про європепйську армію і про те що Франція не буде кормити НАТО - і зразу відповідь США..Меркель його підтримала - і вже не керівник ХДС ... А тут пишуть про російський слід..
404 Показати IP 11 Грудня 2018 06:46
Я бачу, що про причетність до всього негативного Росії всім ЗМІ потрібно писати як раніше, у радянські часи, про "Слава КПРС". Вуха США у нашому Майдані не стирчали?
Роман Показати IP 11 Грудня 2018 13:15
Що таке "мільйони фунтів шкоди"?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus