USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Швейцарії злодії-альпіністи викрали скриньку з пожертвами на висоті понад 2350 метрів

28 Серпня 2023 22:48
У Швейцарії невідомі злодії розбили скриньку для пожертв на високогірному привалі вздовж маршруту на одну з найскладніших вершин країни.

Про це повідомляє DPA.

У скриньку збирали пожертви на підтримку клубу, що власним коштом утримує складний альпіністський маршрут і забезпечує страховку на небезпечних ділянках.

Вона була розташована на висоті понад 2350 метрів вздовж маршруту на вершину Даубенхорн.

Глава асоціації IG Klettersteig розповів, що один з членів асоціації помітив крадіжку на початку цього місяця і підрахував, що всередині могли бути пожертви у кілька сотень доларів.

Металева скринька була вбудована в кам’яну стіну біля невеликої високогірної галявини, яку альпіністи використовують як місце відпочинку перед тим, як піднятися на вершину.

Маршрут на Даубенхорн, на якому вона розташована, є найдовшим альпіністським маршрутом у Швейцарії і має рівень складності К5, тобто «надзвичайно складний».

Дістатися цієї галявини можна лише після кількагодинного підйому з використанням спеціалізованого спорядження та техніки, для звичайних туристів це неможливо.

У Facebook клуб написав: «Ми не бажаємо зловмисникам ніякої шкоди, але сподіваємося, що їх буде мучити совість кожного разу, коли вони будуть виходити в гори».

Клуб не повідомляв про крадіжку в поліцію, оскільки не має надії знайти винуватців. Після публікації про крадіжку в інтернеті клубу почали жертвувати кошти. Скриньку також сподіваються відновити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus