USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Швейцарія вимагає доказів для передачі Україні золота Януковича

6 Вересня 2017 14:04
Швейцарія вимагає доказів для передачі Україні золота, вкраденого і вивезеного з України оточенням президента-втікача Януковича. Про це ТСН повідомили у федеральному департаменті закордонних справ Швейцарії.

"На сьогоднішній день українські активи, що оцінюються в приблизно 70 мільйонів швейцарських франків, заморожені в Швейцарії. Оцінка суми може бути змінена в залежності від низки критеріїв, таких як коливання валютних курсів, вартість акціонерного капіталу, видалення осіб, на які поширюється заморожування, часткове звільнення заморожених активів і тп. Повернення заморожених активів української влади може відбутися тільки після того, як їхнє незаконне походження буде встановлено судом. Однак, поки остаточне судове рішення про конфіскацію цих активів не видано українськими судовими органами", - повідомили у відомстві.

Федеральний департамент закордонних справ Швейцарії не надав інформацію про точну суму заморожених активів.

Зазначається, що українська влада подала кілька запитів про взаємну правову допомогу Швейцарії. Наголошується, що Генеральна прокуратура України може розраховувати на допомогу, яка надається Міжнародним центром з відновлення активів, який фінансується Швейцарією, Ліхтенштейном і Великобританією.

"Хоча ці прохання про надання взаємної правової допомоги вже привели до істотних проміжним висновків, потрібно більше часу, щоб можна було завершити поточний кримінальний розгляд", - кажуть у Швейцарії.

"Федеральна прокуратура, як відповідальний правоохоронний орган у Швейцарії, має відомості про цю справу. Проте, на підставі офіційної таємниці та розслідувань, Федеральна прокуратура наразі не може коментувати будь-які поточні кримінальні справи. Як завжди, до всіх причетних застосовується презумція невинуватості", - йдеться у відповіді на запит.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
12345 Показати IP 6 Вересня 2017 16:58
Ну так наші прокурори і з судами разом, думаю зроблять все, все можливе і неможливе ... що б ці активи залишились в Швейцарії. А так дивись і їм щось перепаде смачненьке з цього пирога!
ВОЛОДЯ ЗГОРАНСЬКИЙ Показати IP 6 Вересня 2017 23:01
Нема и не буде нияких доказив! Янукович позолотив ручки тети Маши))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus