USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У скільки Луцьку обійдуться святкування у 2017 році

2 Грудня 2016 17:05
У рамках програми заходів у наступному році на відзначення різноманітних свят та ювілейних дат спрямують 800 тисяч гривень. Найдорожче обійдеться відзначення Дня міста.

Про це йшлося під час 15-ї сесії Луцької міськради 1 грудня.

Депутати розглянули проект програми заходів державного, обласного, місцевого значення у місті Луцьку на 2017 рік. На фінансування програми передбачали спрямувати 800 тисяч гривень.

Зокрема, 200 тисяч гривень запланували витратити на святкування Дня міста, 200 тисяч – на вшанування пам'яті загиблих під час виконання завдань АТО на сході України, виготовлення пам'ятних знаків, 135 тисяч – на професійні свята, 55 тисяч – на ювілейні дати, 50 тисяч – на святкування Дня Незалежності, 30 тисяч – на новорічно-різдвяні свята, 22 тисячі – на святкове засвічення головної новорічної ялинки Луцька та ялинок у мікрорайонах міста, 20 тисяч – на день захисника України, річниця заснування УПА, День українського козацтва, 10 тисяч – на день вшанування пам’яті лучан, які загинули під час антитерористичної операції на сході України.

Депутат Богдан Богонос зауважив, що у програмі заходів чотири рази протягом року передбачене вшанування пам’яті жертв Другої світової війни. До минулого року ці дати називалися звільненням Луцька, Волині, України. Депутат нагадав, що звільнення насправді не відбувалося – була заміна одного окупанта на іншого. Тому кошти, передбачені на відзначення цих дат, він просив спрямувати на відзначення пам’яті жертв Другої світової війни 8 травня. З його слів, згадувати жертв можна у будь-який день, а переносити радянські традиції відзначення «звільнення» у сучасність не варто.

Пропозицію Богдана Богоноса колеги не підтримали.

Начальник відділу зв’язків з громадськістю Олена Макарова відповіла, що вказані заходи відбуваються не у святковому форматі, натомість відбуваються панахиди і покладання квітів. Деякі заходи, наприклад, день визволення України (як ця дата називається на державному рівні), відзначають відповідно до Указу президента.

Депутати підтримали проект програми заходів у Луцьку на 2017 рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ВВВ Показати IP 2 Грудня 2016 22:02
ЗЛОДІЇ!!! ГРОШІ ВИДІЛЯТЬ, РОЗДЕРЕБАНЯТЬ, А ЗА ХОДИ ПРОВЕДУТЬ СИЛАМИ НЕЩАСНИХ БЮДЖЕТНИКІВ... СКОТИ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus