USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Державний банк викупив майно «Богдан Моторс» у Луцьку

7 Червня 2022 08:13
Державний Укрексімбанк став переможцем аукціону з продажу майна ПрАТ «Автомобільна Компанія Богдан Моторс», яке визнано банкрутом.

Про це йдеться на сторінці лоту, пише Економічна правда.

Йдеться про виробничі площі автоскладального заводу в Черкасах, а також земельні ділянки у Черкасах та Луцьку.

Зокрема на продаж було виставлено земельну ділянку загальною площею 7 га, кадастровий номер 0710100000:22:184:0084, у Луцьку на вулиці Зв’язківців, 15. Цільове призначення – «для обслуговування виробничих приміщень».

Також до лоту входять склад-ангар загальною площею 477,9 кв. м, офісний будинок загальною площею 70,6 кв м, насосна станція системи пожежогасіння площею 52,9 кв. м та блок складів відділу капітального будівництва загальною площею 854 кв. м. Усі ці споруди розташовані за адресою: місто Луцьк, вулиця Зв’язківців, 15.

При стартовій ціні в 45 млн грн Укрексімбанк запропонував 51 млн грн.

Співрозмовник видання НВ Бізнес в банку розповів, що Укрексімбанк взяв участь в аукціоні в межах роботи зі своїм NPL-портфелем, тобто непрацюючими кредитами.

Джерело відмовилося коментувати подальші плани Укрексімбанку, бо ще не завершено всі формальні процедури.

6 липня 2021 року господарський суд Дніпропетровської області визнав банкрутом ПрАТ «Автомобільна Компанія Богдан Моторс». Суд відкрив ліквідаційну процедуру. 20 квітня 2021 року, суд затвердив реєстр кредиторів «Богдан Моторс» на загальну суму 6,7 млрд грн.

До реєстру в тому числі було внесено вимоги Укрексімбанку на 1,64 млрд грн.

ПрАТ «Автомобільна Компанія Богдан Моторс» було частиною корпорації «Богдан», власником якої є ексзаступник секретаря РНБО Олег Гладковський (до 2014 року – Свинарчук). Його партнером в цій компанії раніше був п’ятий президент України Петро Порошенко.

У 2013 році журнал Forbes Україна повідомляв, що Порошенко ще у 2009 році продав мажоритарну частку в компанії Свинарчуку.

Читати ще: Як Порошенко «подарував» Гладковському «Богдан» за бюджетні гроші

Після придбання той позичив у Порошенка 100 млн доларів для розвитку бізнесу, однак внаслідок кризи попит на автобуси впав. Свинарчуку довелося в рахунок боргу віддати Порошенку свої акції в кондитерській корпорації Roshen та інших бізнесах.

Станом на сьогодні корпорація Богдан виробляє громадський транспорт, вантажні автомобілі та спецтехніку на інших виробничих майданчиках.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Добродій Показати IP 8 Червня 2022 01:32
Замість того,щоб конфіскувати майно на користь держави,по справі в держ.зраді (Медведчук - Порошенко).Останньому відшкодовують кошти та роблять велику послугу за кошти платників податків.Про справу,щодо "кузні на Рибальській" - Свинарчуків,теж мертва тиша.Молодці,що ще казати?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus