USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

У «Слузі народу» заявили, що місцеві вибори відбудуться не раніше квітня

13 Вересня 2019 14:01
Місцеві вибори в Україні не можуть відбутися раніше, ніж в квітні.

Про це заявила нардеп від «Слуги народу», представник Кабміну в парламенті Ірина Верещук, передає «Страна».

Це чи не перша офіційна заява, яка проливає світло на дату проведення місцевих виборів в Україні.

За словами Верещук, до проведення місцевих виборів потрібно прийняти закон про столицю і провести зміни у Конституції щодо децентралізації влади. «Вони (місцеві вибори, – ред.) не будуть проведені, поки новий закон про столицю не буде прийнятий, і не будуть проголосовані зміни в частині децентралізації. До того я не бачу можливості проводити вибори. Буде розроблений закон, і після цього ми будемо говорити про вибори. Найшвидший період для місцевих виборів – квітень », – сказала вона.

Відзначимо, що дата проведення місцевих виборів – одна з головних інтриг українського політікуума. Днями почали ходити чутки, що їх призначать вже мало не до кінця року і навіть 8 грудня.

Зауважимо, згідно з ч.3 ст.92 ЗУ Про місцеві вибори в останні шість місяців повноважень депутатів сільських, селищних, міських голів, старост, обраних на попередніх чергових місцевих виборах, позачергові вибори не призначаються та не проводяться. Тому пізніше вони зможуть провести їх лише у разі внесення змін в закон про місцеві вибори.

Нагадаємо, сьогодні Рада розпустила весь склад ЦВК.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus